15 Χρόνια Εναλλασσόμενης Επιμέλειας - Εκδήλωση Διαμαρτυρία στο Brno.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

15 Χρόνια Εναλλασσόμενης Επιμέλειας - Εκδήλωση Διαμαρτυρία στο Brno.

Πρώτη Αυγούστου 1998, έγινε η τροποποίηση του νόμου περί Οικογένειας, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Αν και οι δύο γονείς είναι ικανοί να μεγαλώσουν ένα παιδί και είναι προς το συμφέρον του η ανατροφή του, το δικαστήριο μπορεί να τοποθετήσει ένα παιδί σε κοινή ή σε εναλλάξ επιμέλεια και των δύο γονέων, εφόσον αυτό είναι προς το συμφέρον του παιδιού και εφόσον αυτό εξασφαλίζει καλύτερα τις ανάγκες του ". (§ 26, παράγραφος 2)


Μετά από 15 χρόνια για την εφαρμογή της εναλλασσόμενης επιμέλειας, τα δικαστήρια συνεχίζουν να κρίνουν ότι "το συμφέρον του παιδιού" είναι να χάσει τον ένα γονέα, να τον κάνουν περιστασιακό επισκέπτη ή να τον εξαφανίζουν από την ζωή του παιδιού. 

Μας προσπέρασε και η Σλοβακία, η οποία έχει μοιρασμένη επιμέλεια με νόμο, από το 2010!

Ως εκ τούτου γίνεται εκδήλωση για τον εορτασμό της 15ης επετείου της μη χρήσης της εναλλασσόμενης επιμέλειας. Έχει αναφερθεί ότι τα δικαστήρια εξακολουθούν να αγνοούν αυτή η μορφή της ανατροφής και δεν την τηρούν τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς. Αφορά κάθε χρόνο περίπου 30.000 παιδιά. Σε 15 χρόνια αυτό έχει συμβεί σχεδόν σε μισό εκατομμύριο παιδιά ...

Η Εκδήλωση Διαμαρτυρία - Συνέλευση θα γίνει στις 1 Αυγούστου 2013 και ώρα 18:00 στο Brno - την πόλη που εδρεύει το Συνταγματικό Δικαστήριο. 
Η Εκδήλωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Brno, Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολική στήλη για τα θύματα της πανούκλας. 
Ελάτε με ή χωρίς παιδιά, ποιος μπορεί να παραμείνει αδιάφορος με αυτή την κατάσταση.


Μετά την εκδήλωση - συνάντηση θα ακολουθήσει ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των γονέων που έχουν διαφορετικές μορφές επιμέλειας των παιδιών.



πηγή: stridavka.cz

Read More »

Συγκλονιστικό Βίντεο! Πατέρας καταγγέλλει την πρώην σύζυγο του για την κακοποίηση των παιδιών του μέσω του facebook.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Συγκλονιστικό Βίντεο! Πατέρας καταγγέλλει την πρώην σύζυγο του για την κακοποίηση των παιδιών του μέσω του facebook.

Βίντεο Ντροπής! που δείχνει μια μητέρα από την "πολιτισμένη" πολυπολιτισμική Ολλανδία, να κακοποιεί με τον τρόπο που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, το ίδιο της το παιδί! 


Ανήμπορος ο πατέρας και πρώην σύζυγος, βιντεοσκόπησε ένα από τα περιστατικά που συνέβαιναν μέσα στο ίδιο του το σπίτι, για να αποδείξει στις Ολλανδικές αρχές την κακοποίηση των παιδιών του από την ίδια τους την μητέρα.

Ο ίδιος στο προφίλ του στο facebook αναφέρει, ότι τα Παιδιά του Κακοποιούνται, και ο λόγος που ο ίδιος δεν μπορούσε να παρέμβει στο περιστατικό, αλλά απλά το βιντεοσκοπούσε, είναι διότι η Ολλανδέζα σύζυγός του τον απειλούσε ότι θα καλέσει την αστυνομία και θα τους έλεγε ότι ο ίδιος θα απήγαγε τα παιδιά και θα του ακύρωναν την κάρτα παραμονής του στην Ολλανδία. Κατόπιν αυτών των περιστατικών ο ίδιος αποφάσισε να φύγει απο την Ολλανδία και να επιστρέψει στην πατρίδα του, από τότε η πρώην σύζυγός του δεν τον αφήνει να έχει καμία επαφή με τα παιδιά του. 

Το πρωτότυπο μήνυμά του στο facebook: 


Ahmet Pamuk


DUTCH childcare don't think this is a CHILDABUSE aswell and they do not let me speak or see my kids anymore . I'm going to show this movie all over the world to prove this is a kidsabuse.Please SHARE it , if you think this is a CHILDABUSE(never give up for my father right) Help me PLS people..In Additional , WHY I DID KEEP FILMING INSTEAD OF STOPPING HER???because she was keep warning me if i wasever against her , she would ring dutch police and tell them i would kipnap the kids than she could cancel my ducth ID card.So I had to shut up and say nothing.Not because of Ducth ID card , because i need to the stay with my kids.but after this film i couldnt handle it anymore and i left Holland.And now , she dont let me see or speak to my kids...


Δείτε το Βίντεο της "πολιτισμένης" συμπεριφοράς, της Ολλανδικής καταγωγής πρώην συζύγου του προς το ίδιο της το παιδί.





Read More »

Εξωφρενική δικαστική απόφαση! Διατάζει τον διαζευγμένο πατέρα να πληρώσει την διατροφή ενός παιδιού που...ΔΕΝ είναι δικό του!

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Εξωφρενική δικαστική απόφαση! Διατάζει τον διαζευγμένο πατέρα να πληρώσει την διατροφή ενός παιδιού που...ΔΕΝ είναι δικό του!

Όταν ένας διαζευγμένος πατέρας διατάχθηκε να καταβάλει την διατροφή για ένα παιδί που δεν είναι δικό του, απευθύνθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό για βοήθεια.


Είναι νόμιμο για την πολιτεία να διατάξει τον Joseph Chmelar να πληρώσει για το παιδί ενός άλλου άνδρα και να αρνείται στον βιολογικό πατέρα που θέλει να πληρώσει; 
Ένας βουλευτής το κατονομάζει ως «εξωφρενικό».

Ο απατημένος πρώην σύζυγος και η εξωφρενική απόφαση του δικαστηρίου


Ο Joseph Chmelar είναι ένας διαζευγμένος πατέρας δύο παιδιών. Δεν είχε ακόμη εννέα μήνες από τότε που βρισκόταν σε διάσταση με την πρώην σύζυγό του, όταν ο Chmelar πήρε κάποια συγκλονιστικά νέα από τα ίδια του τα παιδιά.

"Μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο και άρχισαν να πηδούν πάνω κάτω και μου είπαν ότι η μαμά έχει ένα νέο μωρό" και είπα, "Μήπως κάνει baby-sitting;", "Μήπως φροντίζει κάποιο άλλο μωρό;"

Ο Chmelar δεν μπορούσε να το πιστέψει, αλλά η πρώην σύζυγός του είχε γεννήσει. Ήταν ήδη έγκυος κατά το διαχωρισμό τους από ένα άλλο άτομο. Εκείνη την εποχή, ήταν ακόμα νόμιμα παντρεμένη με τον Chmelar.

Τα έγγραφα του δικαστηρίου είχαν σαφώς αναγνωρίσει ότι το μωρό δεν είναι του Chmelar. Έδειχναν ότι το παιδί ανήκει σε ένα άλλο άνδρα και ότι ο άνδρας αυτός είχε "δημιουργήσει μια προσωπική, οικονομική και γονεϊκή σχέση με το παιδί". Το δικαστήριο διέταξε τα ιατρικά έξοδα να μοιραστούν μεταξύ τους οι βιολογικοί γονείς.

Όμως, την Παρασκευή πριν από την Ημέρα του Πατέρα, ο Chmelar πήρε μια ταχυδρομική επιστολή από το δικαστήριο. Η επιστολή ανέφερε ότι χρωστούσε 8.500 δολάρια για την διατροφή παιδιού καθώς και τα ιατρικά έξοδα για το μωρό που η πρώην σύζυγός του είχε αποκτήσει με έναν άλλο άνδρα !!!


"Σκέφτηκα, 'Θεέ μου, αυτό είναι γελοίο'. Είναι το Σαββατοκύριακο της Ημέρας του Πατέρα και αυτό είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο που νομίζω ότι είχε ποτέ φτιαχτεί για μένα τη συγκεκριμένη στιγμή", δήλωσε ο Chmelar.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Target 8, ρώτησε το γραφείο του δικαστηρίου της Ottawa County, πώς θα μπορούσε να είναι νόμιμο να απαιτούν από τον Chmelar να πληρώσει την διατροφή παιδιού που ο καθένας συμφωνεί ότι το παιδί δεν είναι δικό του.
Ο εκπρόσωπος του συμφώνησε να κάνει μια on-camera συνέντευξη, αλλά κατά την προγραμματισμένη ημέρα άλλαξε γνώμη και είπε ότι θα απαντήσει στις ερωτήσεις μας από το τηλέφωνο.

Είπε ότι δεν έχει σημασία ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας (!!!). Το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι το καλύτερο για το συμφέρον του παιδιού. Με άλλα λόγια, αυτό που έχει σημασία είναι, μόνο ποιο πρόσωπο μπορεί να δώσει την καλύτερη φροντίδα του παιδιού οικονομικά !!!


Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν του Chmelar.

Ο γερουσιαστής Rick Jones (R-Grand Ledge) έχει προσπαθήσει να καθορίσει το νόμο και λέει ότι πρέπει να αλλάξει.
"Σίγουρα θα συμφωνήσω ότι όταν είναι παντρεμένες με κάποιον, και στη συνέχεια, χωρίζουν και έχουν ένα παιδί με ένα άλλο άτομο, δεν θα πρέπει να πληρώσουν την διατροφή του παιδιού", δήλωσε ο Τζόουνς. "Αυτό φαίνεται λίγο εξωφρενικό".

Ο αρχικός νόμος γράφτηκε το 1956. Ανέφερε ότι αν ένα παιδί γεννιέται με μια παντρεμένη γυναίκα, ο βιολογικός πατέρας δεν έχει νομικά δικαιώματα. Πέρυσι, ο Jones κατέθεσε ένα ενημερωμένο νομοσχέδιο, για να επιτρέψει στους συζύγους, όπως ο Chmelar, να αποφεύγουν την οικονομική ευθύνη.
Η δικηγόρος του Chmelar, η Melissa Meyers, είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με το νόμο είναι ότι δεν είναι σαφές. Είπε ότι ο νόμος δεν έχει αποτύχει μόνο με τον Chmelar, αλλά επίσης, δεν εξυπηρετεί και τον βιολογικό πατέρα.

Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού


Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού, Rob Recknagel, επίσης εκπροσωπείται από την Meyers. Είπε ότι δεν γνώριζε ότι η μητέρα του παιδιού του ήταν ακόμα παντρεμένη, όταν έκανε σχέση μαζί της. Ο Recknagel λέει ότι σχεδίαζαν να συνδυάσουν τις οικογένειές τους και της είχε αγοράσει κι ένα δαχτυλίδι (ως αρραβώνα).

Αλλά πριν αυτή γεννήσει, ο Recknagel πήρε ένα email, που έλεγε ότι αν το μωρό ήταν δικό του, επρόκειτο να το μεγαλώσει με το σύζυγό της.

Πήρε εβδομάδες χωρίς να δει το παιδί μετά τη γέννησή του, ακόμη και σε online αναζητήσεις στα μαιευτήρια για να δει αν θα μπορούσε να βρει τον γιο του, όμως χωρίς τύχη.
"Κάθε μέρα που περνάει δεν μπορώ να τον δω, γίνεται όλο και πιο σκληρό. Δεν ξέρω πως μοιάζει" είπε ο Recknagel.
Είπε ότι είχε πρόβλημα στο φαγητό και στον ύπνο του αφότου ο γιος του γεννήθηκε.

"Στέκομαι εδώ λέγοντας, θέλω το γιο μου στη ζωή μου. Θέλω να πληρώσω την διατροφή του παιδιού" ο Recknagel είπε. "Ας υπογράψουμε τα απαραίτητα έγγραφα".

Το μόνο μέσω για να βρεις το δίκιο σου, τα τηλεοπτικά κανάλια


Μετά που ο τηλεοπτικός σταθμός Target 8, ξεκίνησε την αναζήτηση των αρχείων του γραφείου του δικαστηρίου, έγινε η αίτηση του Chemlar για την πληρωμή της διατροφής του παιδιού. 
Πριν από 10 ημέρες, ένας δικαστής της Ottawa County εξέδωσε στον Chemlar ένα σημείωμα απαλλαγής του από κάθε ευθύνη για αυτό το παιδί.
Ο Recknagel, εν τω μεταξύ, είχε τη δυνατότητα να δει τον γιο του, αλλά μόνο για μία ώρα. Ενώ ακόμα αγωνίζεται στο δικαστήριο για να πάρει τα νόμιμα δικαιώματα για τις τακτικές επισκέψεις.


Read More »

Καταγγελία Έλληνα Πατέρα: Θέλω να δω τον γιό μου !!

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ


Καταγγελία Έλληνα Πατέρα: "Θέλω να δω τον γιό μου!"Καταγγελία Έλληνα Πατέρα: "Θέλω να δω τον γιό μου!"

Καταγγέλλω ! ΠΟΤΕ δεν έχει εκτελεστεί η απόφαση επικοινωνίας με τον γιό μου.


Καταγγέλλω !


Από της 15 Δεκεμβρίου του 2005, και με την υπ'αρ. 2783/2005 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας καθορίστηκε η Επιμέλεια και η Επικοινωνία . 

Ουσιαστικά καθορίστηκε η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού μου, και έκτοτε το μόνο που εξετάζεται άμεσα, είναι η καταβολή διατροφής. 

ΠΟΤΕ δεν έχει εκτελεστεί η απόφαση επικοινωνίας με τον γιό μου. 


Κάθε προσπάθεια τήρησης της υποχρέωσης μου, και δικαιώματος του παιδιού μου, για επικοινωνία προσκρούει στην άρνηση της μητέρας, και την αδιαφορία του κράτους 


Παρασκευή 09/01/2009


Ακόμη μια δίκη - 'παρωδία', στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας.


Παρά την τετραετή παραβίαση του δικαιώματος επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του, δικαστής και εισαγγελέας δείχνουν "εγκληματική" αδιαφορία. 


Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ζήτησα την άμεση λήψη μέτρων προστασίας του παιδιού ώστε να σταματήσει η επί τετραετία διαρκής ψυχολογική κακοποίησή του.

ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της πολιτείας είναι η προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας των παιδιών και η μη παρέμβαση στη φυσιολογική ροή της προσωπικής ζωής του ατόμου.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι εκπρόσωποι της πολιτείας αρνούνται να πάρουν τα κατάλληλα 
μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν το δικαίωμα του παιδιού στη φυσιολογική ζωή, την επικοινωνία του δηλαδή και με τον πατέρα του. 

Πρόκειται για κατάφωρη παράβαση καθήκοντος!

Άρνηση λήψης μέτρων για την προστασία της ζωής του ανήλικου παιδιού μου. 

Μετά την εκφώνηση της απόφασης και αφού εξέφρασα τη δυσαρέσκειά μου για την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας του παιδιού μου (μια απόφαση που να διασφαλίζει την αποκατάσταση της επικοινωνίας του παιδιού και με τον πατέρα του), λέγοντας στην πρόεδρο-δικαστή ότι με αυτή την απόφαση: 

"φοβάμαι ότι τα τέσσερα (4) χρόνια παραβίασης του δικαιώματος επικοινωνίας θα γίνουν δεκατέσσερα (14)", 
η απάντησή της ήταν: "Τα δεκατέσσερα (14) θα γίνουν είκοσι τέσσερα (24) εάν δεν τα βρείτε !!!"


Καταγγελία Έλληνα Πατέρα: "Θέλω να δω τον γιό μου!"
Άλλη μια φορά αισθάνθηκα ότι η πολιτεία έπαιξε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και δεν θέλησε να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αντιθέτως, τους ήταν πολύ εύκολο να μου κάνουν συστάσεις για την αμφίεση μου και τη στάση μου (το μπλουζάκι που θα δείτε στη συνημμένη φωτογραφία): 


"Η αίθουσα του δικαστηρίου δεν είναι χώρος ακτιβισμού." 

Η απάντησή μου ήταν: "Σέβομαι το χώρο του δικαστηρίου αλλά η αμφίεση μου καθρεφτίζει τα συναισθήματα και την ψυχική μου φόρτιση"

Σκεφθείτε ότι: κατά τη διάρκεια της τρίωρης διαδικασίας το παιδί μου και το κάθε παιδί που θα μπορούσε να βρίσκεται στην ανάλογη θέση, αντιμετωπίστηκε σαν ένα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ που ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη "μητέρα".

πηγή: save-george-ng

Read More »

Η φιμωμένη είδηση που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Η φιμωμένη είδηση που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!

Γράφει ο Κοσμάς Ν. Ζαχαράτος Δικαστής Γρεβενών.
Η φιμωμένη είδηση που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!


Η Δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς…

Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!


Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, Element Selection ενώ στο YouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη «Embedding disabled by request»).

Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας. Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά.

Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet.

Τέτοια mails πρέπει να γίνονται forward αμέσως.

Παρακαλώ στείλτε το σε όσους μπορείτε. Αυτή η είδηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ επειδή το θέλουν τα συμφέροντα τους.

πηγή: troktiko.eu

Read More »

Ήταν ένας από τους μαθητές που επέζησε από το φοβερό ατύχημα στα Τέμπη. Σήμερα χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Δέκα χρόνια πριν, επέζησε από το φοβερό ατύχημα στα Τέμπη. Σήμερα χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος.


Δέκα χρόνια πριν, έζησε έναν τραγικό εφιάλτη. Ήταν ένας από τους μαθητές που επέβαιναν στο λεωφορείο που συγκρούστηκε με φορτηγό στα Τέμπη, οδηγώντας στον θάνατο 21 νέα παιδιά μαθητές λυκείου από το Μακροχώρι Ημαθίας. 


Αυτός ο νέος, σήμερα χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος από τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα λαμβάνοντας το όνομα Μακάριος. 

Η χειροτονία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Πέτρου και Παύλου, Βεροίας όπου τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο με αφορμή την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα. 

Μαζί με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Βεροίας, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Δημήτριος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος και ο Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος.

Ήταν ένας από τους μαθητές που επέζησε από το φοβερό ατύχημα στα Τέμπη. Σήμερα χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος.

πηγή: olasthnfora2

Read More »

Γυναίκα Δικαστής σε παιδεραστή: Δεν σε κατηγορώ που βρίσκεις τα παιδάκια ελκυστικά !!!

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Γυναίκα Δικαστής σε παιδεραστή: "Δεν σε κατηγορώ που βρίσκεις τα παιδάκια ελκυστικά"!!!

Η ανωμαλία στο μεγαλείο της !!! Από Γυναίκα Δικαστή !!! Μόνο "συγχαρητήρια" δεν έδωσε στον παιδεραστή δάσκαλο!


NA THN ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΑΥΤΗΣ !!!


Η δικαστής Μαίρη Τζέιν Μάουατ κατακρίνεται γιατί ειπε σ’ενα καταδικασμένο παιδεραστή πως δεν το κατηγορεί γιατί του αρέσουν τα παιδιά. 

Ο συμβασιούχος εκπαιδευτικός Ντέιβιντ Αρμστρονγκ δεν φυλακίστηκε παρα την... ομολογία του για κατοχή 4.500 άσεμνες φωτογραφίες με παιδιά. 

Καθώς επέτρεπε στον 63χρονο να αποχωρήσει ελεύθερος απ΄το δικαστήριο η δικαστής του είπε: “Δεν σε κατηγορώ γιατι εισαι ενας δάσκαλος που βρισκει τα παιδιά ελκυστικά. Πολλοι δάσκαλοι ειναι το ίδιο με σενα, αλλά κρατούν τις επιθυμίες τους υπο έλεγχο!.

Read More »

Φοβάμαι. Δεν θέλω να χάσω τη μαμά, αλλά έχω χάσει τον μπαμπά - Dionysios Kataskevastis

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Φοβάμαι. Ο μπαμπάς χώρισε με τη μαμά.
Έχω δύο αδερφές και με τη μία είμαι δίδυμη. 
Ο μπαμπάς βοήθησε πάρα πολύ να μεγαλώσουμε. 


Δούλευε δύο δουλειές, μαγείρευε, μαστόρευε, όπου κι αν κοιτάξεις μέσα στο σπίτι βλέπεις το χέρι του. Είχαμε φωτογραφίες και βίντεο που ο μπαμπάς έπαιζε μαζί μας, μας τάιζε με το μπιμπερό, μας άλλαζε πάνες, στολίζαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, κάναμε βουτιές στη θάλασσα κ.α.

Ψάχνω στο σπίτι να τις βρώ αλλά δεν τις βρίσκω. Η μαμά λέει ότι τις πήρε ο μπαμπάς αλλά εγώ θυμάμαι να ήταν εδώ αφού έφυγε. Εκείνος λέει ότι τις άφησε για να τον θυμόμαστε.
 
Εκείνος μας έμαθες βουτιές σε τέσσερα μέτρα βάθος, ποδήλατο, υπολογιστή και τη μεγάλη μας αδερφή στα 17 ξεκίνησε να την μαθαίνει μηχανάκι. 
Εμείς δεν προλάβαμε, χώρισαν.

Φοβάμαι. Δεν θέλω να χάσω τη μαμά, αλλά έχω χάσει τον μπαμπάΘυμάμαι τη μαμά που του έβαζε μια σακούλα με πράγματα πίσω από τη πόρτα και του έλεγε: φύγε λοιπόν, γιατί δεν φεύγεις; 
Εκείνος έμενε, μια, δύο μέχρι που έφυγε.
Δεν ξέρω τι ακριβώς είπαν μεταξύ τους, αλλά ξέρω ότι το σπίτι είναι της μαμάς.

Φοβάμαι γιατί η μαμά λέει: η αυτός η εγώ. Αν θέλετε να πάτε με τον πατέρα σας, να σας βάλω τα πράγματα σας σε μια βαλίτσα να πάτε, αλλά εμένα ξεχάστε με.

Είμαι δευτέρα Λυκείου, πάω φροντιστήριο, έχω τις φίλες μου, ο μπαμπάς είναι στην επαρχία. Φοβάμαι. Δεν θέλω να χάσω τη μαμά, αλλά έχω χάσει τον μπαμπά.
 
Μιλάω με φίλους μου που έχουν και τους δύο, έστω και για δύο φορές την εβδομάδα. Ο μπαμπάς, μας στέλνει φωτογραφίες και φαίνεται πολύ αδύνατος.
 
Δεν μπορούμε, αλλά πλέον δεν θέλουμε να σηκώσουμε το τηλέφωνο όταν παίρνει. 
Φοβόμαστε γιατί η μαμά θυμώνει. 

Μας ψάχνει τα κινητά, όπως έψαχνε και του μπαμπά.
Φοβάμαι, δεν μπορώ να αποφασίσω τι θέλω, μάλλον να σπουδάσω και να δουλέψω και μετά δεν ξέρω.

Dionysios Kataskevastis


Read More »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Εννιάχρονος γρονθοκοπεί μικρότερο κοριτσάκι μέσα σε παιδικό σταθμό!

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Εννιάχρονος γρονθοκοπεί μικρότερο κοριτσάκι μέσα σε παιδικό σταθμό!

Απίστευτες σκηνές κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας ενός παιδικού σταθμού, με πρωταγωνιστή έναν εννιάχρονο!


Στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνεται ο εννιάχρονος να πνίγει ένα μικρότερο κοριτσάκι και όταν αρχίζει αυτό να κλαίει από τον πόνο, τότε αυτός της χαϊδεύει την πλάτη.
Σε μια άλλη σκηνή ο εννιάχρονος κλωτσάει ένα παιδί, ενώ η υπεύθυνη του παιδικού σταθμού κοιτάζει έξω από ένα παράθυρο. Μόλις το παιδί αρχίζει να κλαίει και το καθησυχάζει η εργαζόμενη, το αγόρι δεν αφήνει να πάει χαμένη η ευκαιρία και κλωτσάει ξανά το μικρότερο παιδί.




Η αστυνομία του Vicksburg συνέλαβε την εργαζόμενη του παιδικού σταθμού Sandra Trevillion.
Έχει χρεωθεί με δύο κατηγορίες που συμβάλλουν στην παραμέληση ανηλίκου.

Ο πατέρας ενός από τα κορίτσια, Jamie Williams, είπε ότι η κόρη του ερχόταν στο σπίτι, για περίπου μια εβδομάδα, με τραυματισμούς, όπως, με ματωμένο χείλος και σημάδια από δάγκωμα στο πηγούνι της. Όταν ο ίδιος ρώτησε στον παιδικό σταθμό για τους τραυματισμούς του παιδιού του, κανένας δεν ήξερε τίποτα.

Η αστυνομία ανέκρινε το εννιάχρονο αγόρι και τη μητέρα του. Είναι ασαφές αν θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες.

Στην υπεύθυνη του παιδικού σταθμού ορίστηκε εγγύηση 2.656 δολαρίων και η δικάσιμος ορίστηκε για το τέλος αυτού του μήνα.

Το Υπουργείο Ανθρωπίνων Υπηρεσιών ερευνά τα περιστατικά και τις λοιπές επιβαρύνσεις που θα μπορούσαν να ασκηθούν.


Read More »

Σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών βρέθηκε απαγχονισμένη. Τραγική φιγούρα ο σύζυγός της.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών βρέθηκε απαγχονισμένη. Τραγική φιγούρα ο σύζυγός της.

Μια 55χρονη γυναίκα βρέθηκε κρεμασμένη σε δέντρο και έγινε αντιληπτή, από τους πρώτους γείτονες που ξύπνησαν για να πάνε στις δουλειές τους.


Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως η γυναίκα αυτοκτόνησε, αν και για την ώρα η αστυνομία, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Στο σημείο σπεύδει ιατροδικαστής, η αυτοψία του οποίου θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου.

Η 55χρονη ήταν παντρεμένη και είχε δύο παιδιά. Τραγική φιγούρα ο σύζυγός της, που την ώρα που η γυναίκα του πέθαινε, εκείνος κοιμόταν και δεν κατάλαβε το παραμικρό.

H μικρή κοινωνία είναι συγκλονισμένη από την είδηση. Όσοι γνώριζαν την 55χρονη, έκαναν λόγο για μια ήσυχη γυναίκα που δεν έδινε την εντύπωση ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά ή οικονομικά προβλήματα...

πηγή: katohika.gr

Read More »

Φυλακίστηκε επιτέλους! Μετά από πέντε ψευδείς καταγγελίες βιασμού εναντίον πρώην συντρόφων της.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Φυλακίστηκε επιτέλους! Μετά από πέντε ψευδείς καταγγελίες βιασμού εναντίον πρώην συντρόφων της.

Μια γυναίκα τελικά φυλακίστηκε μετά από πέντε ψευδείς καταγγελίες βιασμών που έκανε μέσα σε οκτώ χρόνια, εναντίον των πρώην συντρόφων της.


Σύμφωνα με το άρθρο της Daily Mail, η 32χρονη Leanne Black, κατηγόρησε ψευδώς πέντε συντρόφους της για την κακοποίηση της.

Διέφευγε της δικαιοσύνης για οκτώ χρόνια, αλλά πλέον καταδικάστηκε με δύο χρόνια στη φυλακή.

Ο Δικαστής είπε ότι έβλαψε τα γνήσια θύματα βιασμού με τα ψέματα της.


Μια γυναίκα που έκανε μια σειρά από ψευδείς καταγγελίες βιασμών σε βάρος πέντε αντρών, μέσα σε οκτώ χρόνια, βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής χθες το βράδυ.

Η Leanne Black, 32 ετών, μήνυσε επανειλημμένα για βιασμό, με ψεύτικες αναφορές για σεξουαλική επίθεση, στην αστυνομία μετά που διέλυε τις σχέσεις της με τους πρώην συντρόφους της.
Σε μία περίπτωση, η Black, ισχυρίστηκε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και βιάστηκε. Σε μια άλλη είπε στην αστυνομία ότι ένας από τους συντρόφους της, την απήγαγε και την κακοποίησε.

Το δικαστήριο άκουσε στην δίκη, ότι οι αθώοι συνεργάτες της, θα είχαν να αντιμετωπίσουν έως και πέντε χρόνια στη φυλακή, αν είχαν βρεθεί ένοχοι τέτοιων σοβαρών σεξουαλικών καταγγελιών.
Ωστόσο, η ίδια φυλακίστηκε για δύο χρόνια, με τον δικαστή να καταδικάζει τις πράξεις της, λέγοντάς της ότι τα πραγματικά θύματα βιασμού δεν θα πρέπει να υπονομεύονται από ψέματα.

Ο Δικαστής William Gaskell είπε ότι η 32χρονη, με αυτές της τις ενέργειες κατέστησε πιο δύσκολο να γίνουν πιστευτά τα πραγματικά θύματα βιασμού. 
Είπε: "Η Αστυνομία πρέπει να λαμβάνει τις καταγγελίες βιασμού πολύ σοβαρά".
"Ο βιασμός, όταν αυτός συμβεί, έχει καταστροφικές συνέπειες για τα θύματα και προκαλεί μεγάλο τραύμα. Πολλές γυναίκες δεν το ξεπερνούν ποτέ".
"Οι γυναίκες που κάνουν ψευδείς καταγγελίες, υπονομεύουν το όλο σύστημα και τις έρευνες της αστυνομίας".
"Υπονομεύουν την πίστη του κοινού προς την αλήθεια, όταν γίνονται ειλικρινείς καταγγελίες".

Ο επιθεωρητής Rory Waring, της Αστυνομίας, δήλωσε ότι η ποινή θα πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για όποια σκέφτεται να κάνει ψευδείς καταγγελίες περί βιασμού.


Είπε: "Όπως και προκαλεί δυσφορία σε αθώους ανθρώπους που κατηγορούνται για αυτό το φρικτό έγκλημα, περιπτώσεις όπως αυτή, αποσπάει αστυνομικούς από την υποστήριξη πραγματικών θυμάτων και τη δίωξη των πραγματικών δραστών".
"Αυτοί που έχουν υποφέρει από τα πραγματικά εγκλήματα υπονομεύονται επίσης".

Ο Siobhan Blake, Αναπληρωτής Διευθύνων της Εισαγγελικής Αρχής στην Ουαλία, δήλωσε: "Οι ψευδείς ισχυρισμοί του βιασμού είναι εξαιρετικά ασυνήθιστες, αλλά όταν συμβαίνουν, είναι σοβαρά αδικήματα".

"Οι περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα και εκείνοι που ψευδώς είναι κατηγορούμενοι, θα πρέπει να αισθάνονται σίγουροι, ότι θα ασκηθεί δίωξη σε αυτές των περιπτώσεων όπου υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία και ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξουν".

πηγή: greekdad

Read More »

Κάτι που δε το έχετε ξαναδεί! Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε πισίνα και...βγήκε βόλτα!

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Κάτι που δε το έχετε ξαναδεί! Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε πισίνα και...βγήκε βόλτα!

Το είδαμε και το ακούσαμε κι αυτό από τους Γερμανούς.
Ο ιδιοκτήτης μια BMW μετέτρεψε στην κυριολεξία το αυτοκίνητο του σε πισίνα και έκανε βόλτα στους δρόμους της πόλης.


Οι αστυνομικοί που σταμάτησαν το αυτοκίνητο έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Και γιατί όχι, ο ιδιοκτήτης είχε τροποποιήσει το αυτοκίνητο σε μια μικρή πισίνα!

Με την ζέστη που επικρατεί αυτό το καιρό στην Γερμανία μια τέτοια προσαρμογή θα μπορούσε να γίνει σε κάθε αυτοκίνητο. 
Ο οδηγός της Γερμανικής πόλης EIBENSTOCK, είχε ανακατασκευάσει την BMW του την γέμισε με νερό και στην θέση του οδηγού, τοποθέτησε μέχρι και κάθισμα για μπάνιο σε πισίνα!

Κάτι που δε το έχετε ξαναδεί! Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε πισίνα και...βγήκε βόλτα!


Ο μοτοσυκλετιστής αστυνομικός είπε: "Ήταν το πιο παράξενο πράγμα που έχω δει στη ζωή μου", δήλωσε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έκπληκτος ο αστυνομικός.

Το τροποποιημένο BMW ήταν γεμάτο με 2000 λίτρα νερού και «επιτάχυνε» μέσα από τους δρόμους με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Τώρα ο οδηγός περιμένει τις διοικητικές διαδικασίες, όχι μόνο για τη τροποίηση του αυτοκινήτου του, αλλά κυρίως ότι κατά την οδήγηση ήταν πολύ μεθυσμένος!

πηγή: tn.nova.cz

Read More »

Δες το Βίντεο να Ανατριχιάσεις!! Γυναίκα σύζυγος σε Υστερία επειδή...δεν την πήγε ο άνδρας της εκεί που ήθελε!

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Δες το Βίντεο να Ανατριχιάσεις!! Γυναίκα σύζυγος σε Υστερία επειδή...δεν την πήγε ο άνδρας της εκεί που ήθελε!

Ένας άνδρας δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει τη σύζυγό του σε ξέσπασμα πραγματικού αμόκ.






Γονεϊκή Ισότητα: Φτηνά την γλίτωσες από αυτήν, φαντάσου να είχες και παιδιά μαζί της!!!

Ένας άνδρας δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει τη σύζυγό του σε ξέσπασμα πραγματικού αμόκ.

Η γυναίκα, που φαίνεται στο βίντεο είναι η 30χρονη Whitney Mongiat και είπε ότι ο σύζυγός, της είχε υποσχεθεί να την πάει βόλτα σε μια λίμνη μαζί με μερικούς φίλους, αλλά άλλαξε γνώμη μετά από ένα καυγά.

Το ζευγάρι, που ζει στο Knoxville Tenn, παντρεύτηκε τον περασμένο Μάιο. Η Mongiat είπε ότι μετά από αυτό το βίντεο θα κατάθεση αίτηση για διαζύγιο, μετά από 14 μήνες γάμου.

Το βίντεο συνεχίζεται για περισσότερο από τρία λεπτά, με την Whitney να ουρλιάζει και να ρίχνει κλοτσιές στο ταμπλό.

Ο σύζυγος, James, είπε ότι τη σύζυγό του την έπιασε υστερία, γιατί ο ίδιος είχε να κάνει κάποια άλλα πράγματα αντί να περάσει το Σάββατο του σε μια λίμνη.

Η Whitney, η οποία είναι νοσοκόμα, είπε ότι ντροπιάστηκε στους φίλους, στην οικογένεια και στους συναδέλφους που έχουν δει το βίντεο.


Read More »

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΖΗΛΙΑ-ΦΘΟΝΟΣ-ΜΙΣΟΣ-ΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΖΗΛΙΑ-ΦΘΟΝΟΣ-ΜΙΣΟΣ-ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Κρατήσου μακριά από την χειρότερη οικογένεια που μπορεί να γνωρίσεις ποτέ, η μητέρα ζήλια, ο πατέρας φθόνος και το φοβερό παιδί τους, το μίσος. 


Καλύτερα να μη τους γνωρίσεις ποτέ, αλλά κι αν ακόμη συναντηθείς μαζί τους φυλάξου αμέσως με τον καλύτερο τρόπο, αγνόησέ τους και απομακρύνσου το ταχύτερο δυνατόν. Μην μπλέξεις μ’ αυτήν την οικογένεια που μόνο πόνο, λύπη και δυστυχία μπορούν να σου φέρουν.

Η μητέρα ζήλια είναι ένα φαρμακερό τέρας, που άμα σε δαγκώσει χάνεις τη λογική σου, την κρίση σου και την αξιοπρέπειά σου. 


Είναι ένα φαρμάκι που τρέχει μέσα στο αίμα σου και κάθε φορά που φτάνει στην καρδιά σου νιώθεις ένα πόνο και ένα σφίξιμο, που χωρίς να το θέλεις θολώνει το μυαλό σου και αντιδράς εντελώς παράλογα, σαν να σε χτυπάει αλύπητα το μαστίγιο της τρέλας. Η ζήλια δεν έχει όρια, αυτός που ζηλεύει, ζηλεύει τους πάντες και τα πάντα, τη γυναίκα του, τους φίλους του, τους ξένους, ακόμη και τα παιδιά του, με διαφορετικό τρόπο κατά περίσταση, αλλά το άρρωστο αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. 

Η ερωτική ζήλια, η ζήλια για την επιτυχία κάποιου άλλου, η ζήλια για τα αγαθά και αποκτήματα άλλων, μπορεί να έχει τις ίδιες επικίνδυνες προεκτάσεις, αν από την πρώτη στιγμή δεν την διώξεις από το μυαλό σου. Μην κάνεις το λάθος να μπερδέψεις το συναίσθημα της ζήλιας με το συναίσθημα της προτροπής προς τον εαυτό σου, να προσπαθήσεις και να πετύχεις τους στόχους σου και να αποκτήσεις αγαθά, πάντα στο πλαίσιο της τιμιότητας, της εργατικότητας και της σύνεσης. Μην ζηλέψεις αγαθά που αποκτούνται με εύκολους και απροσδιόριστους τρόπους, αυτά τα αγαθά δεν φέρνουν μόνιμη και αβίαστη ευτυχία, αλλά μόνο άγχος και συνεχή ψυχική αναταραχή.

Αν ζηλεύεις την ερωτική σου σύντροφο, προσβάλλεις και υποτιμάς τον ίδιο τον εαυτό σου. Δεν υπάρχει πιο ελεεινή έκφραση από αυτό που λέει ότι «όποιος αγαπά, ζηλεύει». Αγάπη και ζήλια δεν μπορούν να συμβαδίσουν ούτε μια στιγμή. Η ζήλια δολοφονεί οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα, δημιουργώντας άρρωστους συνειρμούς, που οδηγούν σε λανθασμένες σκέψεις και εντελώς εσφαλμένα αποτελέσματα. Όπου υπάρχει αγάπη δεν χωράει ζήλια, γιατί η ζήλια είναι το πιο εγωιστικό συναίσθημα κτητικότητας, κυριαρχίας και αυταρχικής καταπίεσης, σε συνδυασμό με συμπλέγματα ανασφάλειας και αναζήτησης επιβεβαίωσης της προσωπικότητας. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί άτομα με διαταραγμένη ψυχολογική υποδομή με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις τους να είναι απρόβλεπτες και πολλές φορές επικίνδυνες. 

Αυτός που κατατρώγεται από συναισθήματα αμφιβολίας, για το αν είναι ο μοναδικός, ο καλύτερος, ο εξυπνότερος και πιο πετυχημένος, ζητώντας αδιάκοπα διαβεβαιώσεις, πότε επαινώντας και πότε απαιτώντας, κατά βάθος φοβάται όσο τίποτε άλλο την απόρριψη, που δεν θα μπορούσε να την αντέξει. Οι αδιάκοπες σκηνές ζηλοτυπίας αλλά και το κρυφό σαράκι ζήλιας για όλα όσα γίνονται γύρω του, δείχνουν έναν άνθρωπο που ζητάει μέσα από την διαδικασία της ζήλιας να επιβεβαιώσει τις δικές του δυνατότητες και ικανότητες και να ξεπεράσει τα δικά του προβλήματα ανασφάλειας και έλλειψης αυτοπεποίθησης.

Αν η ζήλια κυριαρχήσει στα συναισθήματά σου τότε θ’ ανοίξει το δρόμο για το άλλο μέλος την οικογένειας τον φθόνο.


Ο φθόνος έρχεται κουβαλώντας μαζί του ανάμεικτα συναισθήματα ζήλιας και κακίας, γιατί ο φθόνος δεν είναι μόνο ζήλια, δεν είναι μόνο η επιθυμία να είχαμε και εμείς αυτό που έχει ο διπλανός μας, αλλά πλημμυρίζει το μυαλό μας με σκέψεις που ακτινοβολούν κακία, θέλοντας την καταστροφή, την εξαφάνιση, την απώλεια οποιωνδήποτε αγαθών έχει κάποιος και δεν τα έχουμε εμείς. Οι κραδασμοί και οι ακτινοβολίες φθόνου, που εκπέμπει ένα άτομο, όταν είναι πολύ ισχυροί και εστιάζονται πάνω σε κάτι συγκεκριμένο μπορούν να προκαλέσουν το κακό και την καταστροφή που επιθυμεί το άρρωστο μυαλό αυτού του φθονερού ανθρώπου. 

Ο άνθρωπος που κυριαρχείται από φθόνο είναι δυστυχισμένος και δεν μπορεί να χαρεί τίποτε στη ζωή του, γιατί πάντοτε θέλει και όλα όσα έχουν οι άλλοι γύρω του, ζηλεύει και φθονεί τους πάντες και πλημμυρισμένος από το δηλητήριο του φθόνου, εκπέμπει συνεχώς τόσο άσχημες ακτινοβολίες, που κανείς δεν μπορεί να τον αντέξει. Φυλάξου από τέτοιους ανθρώπους, γιατί, όσο κι αν φαινομενικά σου κάνουν τον φίλο, πίσω σου, συνεχώς προσπαθούν να σε καταστρέψουν, για να ικανοποιήσουν τα λαίμαργα συναισθήματα της ζήλιας και του φθόνου τους. 

Σκέψου πολλές φορές πριν προβάλλεις πράγματα που προκαλούν ζήλια και φθόνο, μην υπερβάλεις και όσο μπορείς διατήρησε την ταπεινότητα και τη μετριοφροσύνη σου ενάντια στις εγωιστικές εξάρσεις των γύρω σου. Κράτησε απόσταση από μάτια γεμάτα φθόνο και όσο λιγότερη τροφή τους δίνεις τόσο καλύτερα για σένα. Πρόσεξε όμως και συ, μην αφήσεις τα μάτια σου να πέσουν με φθόνο πάνω σε ξένα αγαθά και αποκτήματα, κάθε στιγμή πρέπει να ελέγχεις την κατάσταση, να συνειδητοποιείς την θέση σου και να είσαι αυτάρκης και ευτυχισμένος με όσα εσύ μπορείς να έχεις, βάζοντας συνέχεια στόχους να αποκτήσεις περισσότερα, όχι όμως φθονώντας αυτά των γύρω σου.

Όπου υπάρχει ο φθόνος και η ζήλια ξεπετιέται και το τερατούργημα της φύσης, το μίσος. 


Αυτός, που μέσα του φώλιασε αυτό το τέρας, έχει χάσει κάθε επαφή με τον αγνό κόσμο των συναισθημάτων. Το μίσος νεκρώνει κάθε συναισθηματική προβολή και κατευθύνει τον άνθρωπο που κυριαρχεί εντελώς τυφλωμένο προς τον γκρεμό της απόλυτης κακίας. Αν η ζήλια είναι αρρώστια και ο φθόνος είναι πάθος, το μίσος δεν λογικοποιείται και δεν συγχωρείται με τίποτε. 

Αυτός που μισεί δεν μπορεί να σκεφτεί λογικά και όποιος δεν σκέφτεται λογικά δεν είναι άνθρωπος, δεν είναι όμως ούτε κάποιο άλλο είδος της φύσης, γιατί κανένα δημιούργημα της φύσης δεν νιώθει μίσος για κάποιο άλλο. Αυτό το ειδεχθές προνόμιο είναι αποκλειστικότητα του ανθρώπινου γένους και γεννιέται, τρέφεται και θεριεύει από την ζήλια και τον φθόνο. Το μίσος οδηγεί τον άνθρωπο σε πράξεις που ξεφεύγουν από οποιοδήποτε όριο ανθρωπιάς και συναισθηματικής αντίδρασης. Αυτός που μισεί δεν μπορεί να σκεφτεί παρά μόνο την καταστροφή, που θα προκληθεί από δική του υπαιτιότητα και θα του δώσει την άρρωστη ικανοποίηση της επικράτησής του, που μπορεί να είναι το οποιοδήποτε δημιούργημα της φύσης. 

Αυτός που μισεί, ελέγχεται και λειτουργεί κάτω από τις εντολές του παθιασμένου μίσους του, σαν τηλεκατευθυνόμενο παιχνίδι, χωρίς βούληση, πρωτοβουλίες, σκέψεις και στόχους. Το μόνο που υπάρχει και κατευθύνει τα πάντα είναι το μίσος και όλα πρέπει να οδηγούν στην απόλυτη κυριάρχηση αυτής της παθιασμένης επιθυμίας. Μισώ σημαίνει είμαι στερημένος από οποιαδήποτε διαδικασία ανθρώπινου τρόπου ζωής και ζω μόνο κάτω από την πίεση της έμμονης ιδέας να ολοκληρωθούν τα σατανικά καταστρεπτικά σχέδιά μου, ενάντια σε κείνο που μισώ. Αυτή η κατάσταση βέβαια, καμία σχέση δεν έχει με τη ζωή και τις χαρές της, δεν μπορεί να συνυπάρχει με ευχαρίστηση και ευτυχία και ο άνθρωπος οδηγείται σιγά-σιγά σε πλήρη επικράτηση κακών σκέψεων και κραδασμών, με αποτέλεσμα να αυτοεξοντωθεί.

Πρόσεξε καλά, μην ξεγελαστείς από την επικάλυψη του μίσους με την καραμέλα της εκδίκησης. 


Η εκδίκηση δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από μίσος και γι’ αυτό το λόγο έχει τις ίδιες ακριβώς προεκτάσεις και καταλήξεις. Όσο λογική και δίκαιη και να είναι η φόρτιση που σου προκαλεί την διάθεση της εκδίκησης, προσπάθησε να καταλάβεις ότι δεν οδηγεί σε καμία οριστική λύση και το μόνο που κάνει είναι να διαιωνίζει την ύπαρξη του τέρατος, που λέγεται μίσος. Η εκδίκηση τροφοδοτείται από μίσος και παράγει βία. Ποτέ η βία δεν μπόρεσε να πατάξει την βία, παρά μόνο να δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο. Ζήλια, φθόνος, μίσος και εκδίκηση είναι έννοιες που πρέπει να προσπαθήσεις να βγάλεις από τη ζωή σου. Σκέψου λογικά και θα προλάβεις την ζήλια, γιατί από αυτή ξεκινάνε τις περισσότερες φορές όλα τα άλλα.

Η αλλαγή είναι ανανέωση και η ανανέωση είναι υγιής διαδικασία που δεν πρέπει να την φοβάσαι ποτέ, αν στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις και στα δικά σου ψυχικά και συναισθηματικά αποθέματα. Την ίδια τακτική τήρησε και με τους φίλους σου. Άκου την σύντροφό σου και τους φίλους σου, δέξου τις προτροπές και τις υποδείξεις τους, πέρασέ τις μέσα από την δική σου λογική και συναισθηματική ανάλυση και αν μπορούν να σου δώσουν πραγματικά σωστές κατευθύνσεις, που θα σε οδηγήσουν στην χαρά και στην ευτυχία, ακολούθησέ τες και ευχαρίστησέ τους με κάθε τρόπο.

Οι υγιείς σχέσεις βασίζονται σε υγιείς σκέψεις και αποφάσεις, μην διστάσεις λοιπόν ούτε λεπτό να τις πάρεις.

Read More »

Την στραγγάλισε επειδή τον πίεζε να την παντρευτεί, η κατά 13 χρόνια μεγαλύτερη και διαζευγμένη σύντροφός του.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Την στραγγάλισε επειδή τον πίεζε να την παντρευτεί, η κατά 13 χρόνια και διαζευγμένη σύντροφός του.

Ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι η σύντροφός του τον πίεζε να την παντρευτεί και εκείνος μετά από ένα καυγά που είχαν έχασε την ψυχραιμία του και την σκότωσε.


Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 26χρονος στραγγαλιστής του Πορτο Γερμενό ο οποίος στις 14 Μαΐου 2013 δολοφόνησε την 39χρονη ερωμένη του και πέταξε το πτώμα της σε ένα χωράφι.

Ο 26χρονος ο οποίος εργαζόταν σε φαστφουντάδικο στη Νέα Σμύρνη είχε δεσμό με την 39χρονη τα τελευταία 5 χρόνια.

Εκείνη ήταν χωρισμένη και εργαζόταν ως γραμματέας σε γυμναστήριο.


Το συγγενικό περιβάλλον της άτυχης γυναίκας υποστηρίζει πως η 39χρονη είχε ζητήσει από τον νεαρό να χωρίσουν όμως εκείνος δήλωνε ερωτευμένος μαζί της και την πίεζε να τα βρουν. Μάλιστα την ενοχλούσε συχνά στη δουλειά της και στο σπίτι της με αποτέλεσμα το θύμα να αλλάξει τις κλειδαριές στο σπίτι που διέμενε με την μητέρα της στο Κερατσίνι.

Όμως ο νεαρός εξακολουθούσε να την ενοχλεί και να της ζητάει να τη συναντήσει. Το απόγευμα της 14ης Μαΐου της ζήτησε να βρεθούν στο εξοχικό του στο Πόρτο Γερμενό για να συζητήσουν. Ομως εκεί συνέβη το μοιραίο…

Το ζευγάρι τσακώθηκε και ο 26χρονος στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια την 39χρονη σύντροφό του. Στη συνέχεια, πήρε το άψυχο σώμα της, το τύλιξε σε μια κουβέρτα και το πέταξε πίσω από θάμνους σε χωράφι ενάμιση χιλιόμετρο μακριά από το εξοχικό του. Και σαν να μη συμβαίνει τίποτα, επέστρεψε στην κανονική του ζωή.

Την επόμενη μέρα, στις 15 Μαΐου 2013, δηλώθηκε στο Α.Τ. Κερατσινίου η εξαφάνιση της γυναίκας. Οι αστυνομικοί άρχισαν να παίρνουν καταθέσεις από συγγενείς και φίλους και φυσικά από τον άνθρωπο που είχε σχέση μαζί της. Όταν ερεύνησαν το αυτοκίνητό του βρήκαν εκεί την ταυτότητα του θύματος, το κινητό της και τα κοσμήματα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Ο 26χρονος δε μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία τους στο αυτοκίνητό του και συνελήφθη το απόγευμα της 17ης Μαΐου 2013.

Ο νεαρός στην κατάθεσή του υπέπεσε σε αντιφάσεις και όταν είδε ότι δεν μπορεί να ξεφύγει ομολόγησε οτι στραγγάλισε την σύντροφό του, ενώ υπέδειξε στους άνδρες της Ασφάλειας Πειραιά το σημείο στο οποίο είχε πετάξει το πτώμα.

πηγή: newsit.gr, diaforetiko.gr

Read More »

Το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δικαίωσε Αμερικανό πατέρα, για το δικαίωμα του στην επικοινωνία με τα παιδιά του σε δικαστική διαμάχη με την Ουγγαρία.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δικαίωσε Αμερικανό πατέρα, για το δικαίωμα του στην επικοινωνία με τα παιδιά του σε δικαστική διαμάχη με την Ουγγαρία.


Οι δικαστές για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υποστήριξαν έναν Αμερικανό πατέρα για το δικαίωμα επικοινωνίας με το παιδί του σε διαφωνία του με την Ουγγαρία.


Στην απόφασή που δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουνίου 2013, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επιδίκασε αποζημίωση στον Gary Prizzia, πάνω από € 22,000.

Prizzia κατά Ουγγαρίας (αίτηση αριθ.. 20255/12)


Ο προσφεύγων, Gary Prizzia, είναι υπήκοος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο οποίος γεννήθηκε το 1962 και ζει στο Glen Allen (Virginia, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής). Η υπόθεση αφορούσε το δικαίωμα επίσκεψης στο γιο του, που γεννήθηκε το 2000, μετά το διαζύγιό του από την Ουγγρικής καταγωγής σύζυγό του.

Η οικογένεια ζούσε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ μέχρι το 2003, όταν η πρώην σύζυγος του Prizzia, πήγε στην Ουγγαρία με το γιο τους και κατά την διαδικασία του διαζυγίου, δεν είχε επιστρέψει. Το διαζύγιο εκδόθηκε το 2005 και η επιμέλεια χορηγήθηκε στη μητέρα. 

Στηριζόμενη ιδίως στο άρθρο 8 (δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Prizzia παραπονέθηκε για την επακόλουθη μη εκτέλεση των οριστικών αποφάσεων που αφορούν τα δικαιώματα επικοινωνίας με το γιο του, που κυρίως του είχε δώσει το δικαίωμα να έχει τον γιο του στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι η πρώην σύζυγός του είχε αρνηθεί να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις αυτές παρά το γεγονός ότι διέταξε να πληρώσει τα πρόστιμα και ότι, ως εκ τούτου, ο γιος του είχε αποξενωθεί από αυτόν και δίσταζε να τον συναντήσει.


Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, τα Ουγγρικά δικαστήρια τροποποίησαν τα δικαιώματα επικοινωνίας του, τον Μάιο του 2011, και τον περιορισμό τους, σε καλοκαιρινές διακοπές στην Ουγγαρία μέχρι το 16ο έτος της ηλικίας του γιου του.

Παράβαση του άρθρου 8

Δίκαιη ικανοποίηση: 12.500 ευρώ (ηθική βλάβη) και 10.000 ευρώ (δαπάνες και έξοδα).

Read More »

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ - Panayiotis Gouveris

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ - Panayiotis Gouveris



Δύσκολο να γιορτάζεις. Λένε χρόνια πολλά, σε φιλάν στο μάγουλο, μετά εσύ χαμογέλας. 

Ύστερα έρχονται τα γλυκά, κάτι πατατάκια σε πιατέλες, μπαλόνια φουσκωτά...σκάνε και τρομάω. 

Τρόμαξες Μαγδαληνούλα; Τρόμαξα. 

Ύστερα η μουσική δυνατά και χορεύουμε, χορεύει και η μαμά. 

Ύστερα τα παιδιά κουραζόμαστε παίζουμε καθιστά στο πάτωμα, ο καναπές είναι πιασμένος. 

Κούκλα η Μαγδαληνή. Ίδια με σένα. Ευτυχώς δηλαδή. Αυτό το παιδί τι έχει τραβήξει. 

Εγώ είμαι αυτό το παιδί. Τραβάω πολλά. 

Ύστερα λένε για τον μπαμπά μου, ο άλλος έτσι τον λένε. 
Ο άλλος έστειλε τίποτα; 
Σου βάζει τίποτα η το έχει ξεχάσει το παιδί του; 

Έτσι λένε. Δίπλα μου τα λένε. Ακούω.

Μαγδαληνούλα παίξε εσύ καλό μου. 
Θέλουν να παίξω. 

Ύστερα χτυπάει το θυροτηλέφωνο. 
Αυτός θα ναι, κάθε χρόνο τα ίδια. 

Η μαμά σβήνει τα φώτα, κατεβάζει παντζούρια και λέει σιωπή. 
Και όλοι φοβόμαστε, φοβόμαστε τον μπαμπά μου που ήρθε να μου δώσει δώρο. 
Και περιμένουμε. Ένα λεπτό περιμένουμε. 

Και μετά ξανά η μουσική δυνατά, τα παιδιά χορεύουν ξανά χορεύουν, οι κυρίες γελάνε.

Καλά του κάνεις, δε ντρέπεται που θέλει να δεί και το παιδί του.
Έτσι λένε οι κυρίες. 

Το σπίτι γεμάτο πατατάκια. 
Γιορτάζω λίγο ακόμα. Πόσο ακόμα; 
Μαγδαληνούλα έλα να σε φιλήσω καλό μου. 
Τι καλή που ναι η μαμά σου. 

Με χαιρετάνε φεύγουνε. 
Και η μαμά φεύγει. 
Πάει να πετάξει τα σκουπίδια. 

Μαμά σε βλέπω απ το μπαλκόνι. 
Βλέπω το δώρο του μπαμπά μου. 
Το κρατά αγκαζέ η μαμά. 

Αντίο δώρο. Αντίο μπαμπά.


Panayiotis Gouveris

Read More »

Τα παιδιά που προέρχονται από χωρισμένες οικογένειες, μπορεί να είναι επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Τα παιδιά που προέρχονται από χωρισμένες οικογένειες, μπορεί να είναι επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους.

Μελέτη Διαζύγιο: Τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες σε διάσπαση, μπορεί να είναι επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους.


Τα παιδιά του διαζυγίου μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα σε ορισμένα προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, όπως αναφέρει η Huffington Post.

Ερευνητές από το University College του Λονδίνου, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι των οποίων οι γονείς είχαν χωρίσει, πριν φτάσουν στην ηλικία των 16 ετών, είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης - ένας δείκτης φλεγμονής στο αίμα που είναι συνδεδεμένος με τον μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και του διαβήτη τύπου 2.


Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Psychoneuroendocrinology, περιλαμβάνει δείγματα που λήφθηκαν στην ηλικία των 44 ετών, από 7.462 άτομα που συμμετείχαν στη διαμήκη έρευνα του 1958 National Child Development Study.

Η Δρ. Rebecca Lacey, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, εξήγησε ότι τα μειονεκτήματα που προκύπτουν μετά το διαζύγιο - οι οικονομικές δυσκολίες και οι λιγότερες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, για παράδειγμα - θα μπορούσαν να ευθύνονται για τα προβλήματα της υγείας και όχι η καθ' αυτού περίπτωση του διαζυγίου.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι δεν είναι το διαζύγιο ή ο χωρισμός των γονέων, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο της μετέπειτα φλεγμονής, αλλά ότι είναι άλλα κοινωνικά μειονεκτήματα, όπως το πόσο καλά τα πάει το παιδί στον τομέα της εκπαίδευσης, τα οποία προκαλούνται έχοντας βιώσει το διαζύγιο γονέων, που είναι σημαντικά», είπε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας σύνδεσμος έχει βρεθεί μεταξύ του διαζύγιο και της υγείας των παιδιών. Το 2011, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά του διαζυγίου είναι πιο πιθανό να συλλογιστούν την αυτοκτονία αργότερα στη ζωή τους από ότι τα παιδιά των οποίων οι γονείς παρέμειναν μαζί. Δες το σχετικό άρθρο ΕΔΩ.


Read More »

Τα Παιδιά των Διαζυγίων είναι πιο πιθανό να έχουν Αυτοκτονικές Σκέψεις

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Τα Παιδιά των Διαζυγίων είναι πιο πιθανό να έχουν Αυτοκτονικές Σκέψεις

Τα παιδιά από διαζευγμένους γονείς είναι πιο πιθανό να έχουν «αυτοκτονικό ιδεασμό»



Τα παιδιά από "διαλυμένα" σπίτια είναι πιο πιθανό να μαστίζονται από σκέψεις αυτοκτονίας αργότερα στη ζωή τους, από ότι εκείνα που έχουν ένα πιο σταθερό παρελθόν, έδειξε η έρευνα.

Η μελέτη των χιλιάδων ενηλίκων, επίσης, διαπίστωσε ότι τα αγόρια επηρεάζονται πιο βαθιά βλέποντας το γάμο των γονιών τους να καταρρέει, από ότι τα κορίτσια, όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο της Daily Mail.

Οι Καναδοί ερευνητές ρώτησαν 6.647 άνδρες και γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 700 ατόμων που ήταν κάτω από την ηλικία των 18, όταν οι γονείς τους χώρισαν.

Αποκαλύφθηκε ότι οι άνδρες που οι γονείς τους είχαν χωρίσει, είναι τρεις φορές πιο πιθανό να έχουν σκεφτεί σοβαρά την αυτοκτονία, σε σχέση με εκείνους των οποίων οι γονείς είχαν μείνει μαζί.


Η τάση ήταν ισχυρότερη σε άνδρες που είχαν βιώσει τις συνέπειες της ανεργίας, της βίας και των ναρκωτικών, καθώς μεγάλωναν.
Αλλά ακόμα και εκείνοι που δεν είχαν τέτοιο ταραγμένο παρελθόν, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν σκέψεις αυτοκτονίας κάποια στιγμή στη ζωή τους, αν οι γονείς τους είχαν χωρίσει.

Οι γυναίκες των οποίων η παιδική ηλικία αμαυρώθηκε από το διαζύγιο, είχαν κατά μέσο όρο σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να σκεφθούν να κάνουν τη δική τους ζωή, αναφέρει το περιοδικό Psychiatry Research.

Δεν είναι σαφές γιατί τα αγόρια σημαδεύονται πιο βαθιά, βλέποντας την διάλυση του γάμου των γονιών τους, εκτός του ότι μπορεί να αισθάνονται την απώλεια του πατέρα τους πιο βαθιά.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Esme Fuller-Thomson, του Πανεπιστημίου του Τορόντο, δήλωσε: «Η σχέση μεταξύ διαζυγίου των γονέων και οι σκέψεις αυτοκτονίας στους άνδρες, ήταν απροσδόκητα ισχυρή, ακόμα και όταν συνυπολογίστηκαν και άλλοι παράγοντες άγχους στην παιδική ηλικία και την ενηλικίωση, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση, η κατάθλιψη και το άγχος».
«Αυτή η μελέτη υποδεικνύει ότι, τα μονοπάτια που συνδέουν το διαζύγιο των γονέων σε αυτοκτονικό ιδεασμό, είναι διαφορετικά για τους άνδρες και τις γυναίκες».

Όμως, προτρέποντας τους διαζευγμένους γονείς να μην πανικοβληθούν, πρόσθεσε: «Τα δεδομένα μας σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν, ότι τα παιδιά του διαζυγίου προορίζονται να γίνουν αυτοκτόχειρες».

Η Patricia Morgan, μια ερευνήτρια και συγγραφέας σχετικά με την οικογενειακή ζωή, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα δεν με εκπλήσσουν, είναι σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε για τα παιδιά από οικογένειες που έχουν διαταραχθεί».
«Άλλα πράγματα, όπως η λήψη ναρκωτικών, η εγκληματικότητα, η ανεργία, η καθοδική κινητικότητα είναι όλα υψηλότερα».

Και πρόσθεσε: «Μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για το πόσο σημαντικοί είναι οι πατέρες. Δεν αρκεί να έχουμε ένα κομμένο χαρτόνι και να το ονομάζουμε πατρική φιγούρα».

«Ο ρόλος του πατέρα δεν μπορεί να αναπληρωθεί από τον όποιο φίλο (γκόμενο) της μητέρας».


Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν ένα παιδί στα τρία, ζει με μόνο έναν από τους βιολογικούς γονείς του. Το μεγαλύτερο μέρος από τα αγόρια και τα κορίτσια, 3.8 εκατομμύρια, ζουν μόνο με τη μητέρα τους, τα υπόλοιπα με τον πατέρα τους ή με μια ανάδοχη οικογένεια.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια παιδιά, ποτέ δεν μένουν για διανυκτέρευση με τον απομακρυσμένο γονέα τους, έδειξε η ανάλυση από το Office for National Statistics.


Read More »

Έρευνα: Το Διαζύγιο που βιώνουν τα παιδιά σε μικρή ηλικία φέρνει προβλήματα στις μελλοντικές σχέσεις τους με τους γονείς τους

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ


Έρευνα: Το Διαζύγιο που βιώνουν τα παιδιά σε μικρή ηλικία φέρνει προβλήματα στις μελλοντικές σχέσεις τους με τους γονείς τους

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ήταν πιο πιθανό, τα άτομα να έχουν μια ανασφαλής σχέση με τον πατέρα τους, αν ζούσαν με τη μητέρα τους, και αντίθετα, ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν μια ανασφαλή σχέση με τον πατέρα τους, αν ζούσαν μαζί του.


Το διαζύγιο όταν τα παιδιά είναι μικρά, φαίνεται να έχει ισχυρότερη επίδραση στις σχέσεις γονέα-παιδιού, αργότερα στη ζωή τους, από ότι αν το διαζύγιο συμβεί όταν τα παιδιά είναι μεγάλα.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι το διαζύγιο, κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού μπορεί να οδηγήσει σε ανασφαλείς σχέσεις με τους γονείς τους, ως ενήλικες.

"Μελετώντας τη διακύμανση στο διαζύγιο των γονέων, ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερα για το πώς οι πρώιμες εμπειρίες προβλέπουν την ποιότητα των στενών σχέσεων των ανθρώπων αργότερα στη ζωή τους", δήλωσε ο R. Chris Fraley, Ph.D., από το Πανεπιστήμιο του Illinois στο Urbana-Champaign .
Οι ερευνητές λένε ότι η επίδραση των εμπειριών της παιδικής ηλικίας συχνά εκτείνονται και στην ενήλικη ζωή, αλλά και η μελέτη τέτοιων πρώιμων εμπειριών είναι δύσκολο, καθώς οι μνήμες των ανθρώπων για συγκεκριμένα γεγονότα ποικίλλουν ευρέως.

"Το διαζύγιο των γονέων, είναι μια καλή περίπτωση για μελέτη", είπε ο Fraley, "καθώς οι άνθρωποι μπορούν να αναφέρουν με ακρίβεια το εάν και πότε οι γονείς τους είναι διαζευγμένοι, ακόμη και αν δεν έχουν τέλεια ανάμνηση των λεπτομερειών".

Σε δύο μελέτες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο Personality and Social Psychology Bulletin, ο Fraley και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Marie Heffernan, εξέτασαν το χρονοδιάγραμμα και τις επιπτώσεις του χωρισμού και των δύο, των γονέων και των προσωπικών τους σχέσεων, καθώς και τις διαφορές στο πώς το διαζύγιο επηρεάζει τις σχέσεις με τις μαμάδες και τους μπαμπάδες.

Στην πρώτη μελέτη, αναλύθηκαν στοιχεία από 7.735 άτομα, που συμμετείχαν σε έρευνα σχετικά με την προσωπικότητα και τις στενές σχέσεις μέσω του yourpersonality.net. Περισσότερο από το ένα τρίτο των γονέων που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν διαζευγμένοι και ο μέσος όρος του διαζυγίου ήταν περίπου 9 ετών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα από διαζευγμένες οικογένειες, ήταν λιγότερο πιθανό να δούνε τις τρέχουσες σχέσεις τους με τους γονείς τους, ως ασφαλής.


Και οι άνθρωποι που έζησαν το διαζύγιο των γονέων τους, μεταξύ των ηλικιών 3 έως 5 ετών, ήταν πιο ανασφαλείς στις τρέχουσες σχέσεις τους με τους γονείς τους, σε σύγκριση με εκείνους των οποίων οι γονείς χώρισαν αργότερα κατά την παιδική τους ηλικία.

"Είναι πιο πιθανό, ένα άτομο που έχει μια ασφαλή σχέση με ένα γονέα, σε σχέση με κάποιον που είναι ανασφαλής, να αισθανθεί ότι μπορεί να εμπιστευτεί τους γονείς του" είπε ο Fraley.
"Για ένα τέτοιο άτομο είναι πιο άνετο, ανάλογα με τον γονέα, και είναι πιο σίγουρο, ότι ο γονέας θα είναι ψυχολογικά διαθέσιμος όταν τον χρειάζεται".

Παρόλο που υπήρχε μια τάση στους ανθρώπους να βιώνουν περισσότερο άγχος στις προσωπικές-ερωτικές σχέσεις, αν ήταν από διαζευγμένες οικογένειες, η σύνδεση μεταξύ του διαζυγίου των γονέων και της ανασφάλειας στις προσωπικές - ερωτικές σχέσεις τους, ήταν σχετικά χαμηλή.

Το εύρημα αυτό ήταν σημαντικό, λένε οι ερευνητές, καθώς δείχνει ότι το διαζύγιο δεν έχει μια ολική επίδραση για όλες τις στενές σχέσεις στην ενήλικη ζωή, αλλά μάλλον είναι επιλεκτικό - επηρεάζοντας κάποιες σχέσεις περισσότερο από άλλες.

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι το διαζύγιο των γονέων, τείνει να προβλέψει μεγαλύτερη ανασφάλεια στις σχέσεις των ανθρώπων με τους πατέρες τους, από ότι με τις μητέρες τους.


Για να βοηθήσουν να εξηγηθεί γιατί το διαζύγιο επηρεάζει την μητρικές σχέσεις περισσότερο από τις πατρικές, και να αναπαράγουν τα ευρήματα της πρώτης μελέτης, ο Fraley και η Heffernan επανέλαβαν την ανάλυσή τους, με ένα νέο σύνολο από 7.500 συμμετέχοντες στην έρευνα.

Σε αντίθεση με την πρώτη μελέτη, αυτή τη φορά, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν σε ποιον από τους γονείς τους είχε ανατεθεί η επιμέλεια τους μετά το διαζύγιό των γονέων τους.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι οι πατρικές σχέσεις ήταν πιο ανασφαλείς μετά το διαζύγιο, επειδή οι μητέρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους πατέρες για να τους ανατεθεί η επιμέλεια-κηδεμονία.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων - 74 % - ανέφεραν ότι είχαν ζήσει με τη μητέρα τους μετά το διαζύγιο ή την διάσταση, ενώ το 11 % ανέφερε ότι ζούσαν με τον πατέρα τους. Το υπόλοιπο ποσοστό ζούσε με τους παππούδες ή άλλους κηδεμόνες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ήταν πιο πιθανό, τα άτομα να έχουν μια ανασφαλής σχέση με τον πατέρα τους, αν ζούσαν με τη μητέρα τους, και αντίθετα, ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν μια ανασφαλή σχέση με τον πατέρα τους, αν ζούσαν μαζί του. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν παρόμοια, με όλο το σεβασμό προς τις μητέρες.


Η εργασία αυτή είναι πολύτιμη, καθώς δηλώνει ότι "κάτι τόσο απλό όπως η ποσότητα του χρόνου που δαπανά κάποιος με έναν γονέα ή τον τρόπο ζωής ενός ατόμου" μπορεί να διαμορφώσει την ποιότητα των σχέσεων παιδιού-γονέα", έγραψε ο Fraley και η Heffernan.

"Οι σχέσεις των ανθρώπων με τους γονείς τους και οι σχέσεις τους με τους προσωπικούς τους συντρόφους, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή τους", δήλωσε ο Fraley.
"Αυτή η έρευνα μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν σχετικά ασφαλείς σχέσεις με κάποιους, ενώ άλλοι έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να το κάνουν με τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή τους."

πηγή: psychcentral.com

Read More »