Διευθύντρια σχολείου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στους μαθητές να μιλούν για τα Χριστούγεννα


Μια επικεφαλής δασκάλα από το Ηνωμένο Βασίλειο υπεραμύνθηκε της πολιτικής του σχολείου της να απαγορεύσει στους μαθητές από το να μιλάνε για τα Χριστούγεννα μέχρι το Δεκέμβριο.


ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ

Μετά την Απαγόρευση των Παιδικών Παραμυθιών στα νηπιαγωγεία και την αποδοχή της διδασκαλίας της ομοφυλοφιλίας, όπως αναφέρει έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (διαβάστε το σχετικό ποστ ΕΔΩ), τώρα έρχεται και η Απαγόρευση της λέξης "Χριστούγεννα". 

Μια επικεφαλής δασκάλα από το Ηνωμένο Βασίλειο υπεραμύνθηκε της πολιτικής του σχολείου της να απαγορεύσει στους μαθητές από το να μιλάνε για τα Χριστούγεννα μέχρι το Δεκέμβριο.

Οι μαθητές στο Whitehill Δημοτικό, στο Gravesend, αντιμετωπίζουν ακόμη και να χάσουν την "χρυσή χρονιά" τους αν συζητήσουν για την εορταστική περίοδο "πρόωρα". 

Όμως, οι κανόνες αναστάτωσαν κάποιους γονείς, συμπεριλαμβανομένου ενός που καταδίκασε επώνυμα την απόφαση "λάθος και ανήθικη". 
Ένας πατέρας είπε: "Τα παιδιά έχουν τα Χριστούγεννα χωμένα κάτω από το λαιμό τους με τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, ήδη από τον Σεπτέμβριο, κι όμως μπορούν να τιμωρηθούν για την αναφορά τους στο σχολείο;".

"Νιώθω ότι αυτό είναι λάθος και ανήθικο. Αν τα παιδιά πιάνονται να λένε τη λέξη Χριστούγεννα να κινδυνεύουν να χάσουν τη χρυσή χρονιά τους, η οποία χρησιμοποιείται ως ανταμοιβή για την καλή δουλειά και τη συμπεριφορά ". 

Η επικεφαλής δασκάλα Jane Porter δήλωσε ότι τα παιδιά αναμένεται να έρθουν στο σχολείο για να μάθουν, να μην συζητούν για τα Χριστούγεννα.

Εκείνη είπε: "Εγώ δεν αστειεύομαι όταν λέω οτι αυτό άρχισε πριν από 2.000 χρόνια. Πάντα τα Χριστούγεννα, είναι μια χριστιανική γιορτή, που ξεκινά την τέταρτη Κυριακή, και ακόμη δεν είναι ούτε 1η Δεκεμβρίου"."Πάντα στο σχολείο μας. Από τότε που ξεκίνησα εδώ το 1997 ήταν έτσι. Οπότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί οι άνθρωποι θέλουν να αρχίσουν νωρίτερα".

Η κ. Porter, δήλωσε: "ένας από τους χρυσούς κανόνες είναι να δουλέψουμε σκληρά, οπότε αν τα παιδιά δεν εργαστούν σκληρά, και μιλάμε για τα Χριστούγεννα, για παράδειγμα, τότε θα χάσουν τη χρυσή χρονιά τους. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί με οτιδήποτε δεν σχετίζεται με το σχολείο - όπως π.χ οτι δεν θα έπρεπε να μιλάμε για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ".

Είμαστε ένα σχολείο, και βρισκόμαστε εδώ για εκπαίδευση.

(Όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι οτι τα παιδιά αναφέρουν τη λέξη "ΧΡΙΣΤΟΣ". Παρά το ότι ανέχονται αναγκαστικά τα Χριστούγεννα όλοι αυτοί οι αντίχριστοι που προωθούν την Αθεϊα, αυτή η λέξη ενοχλεί κάποιους όπου δεν θέλουν να ακούγεται καθόλου.)

Read More »

Η Βιομηχανία των Διαζυγίων και ο ρόλος των Δικαστών

ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ Η Βιομηχανία των Διαζυγίων και ο ρόλος των Δικαστών

Επιτέλους, πρώην δικαστές, δικηγόροι, ιδιωτικοί ντετέκτιβς και ειδικοί, σπάνε την σιωπή τους και μιλάνε για την στημένη Βιομηχανία των Διαζυγίων και μιλάνε για Μεταρρύθμιση του Δικαστικού Συστήματος σε Οικογενειακές Υποθέσεις.


Για τις κακές συμβουλές που δίνουν οι δικηγόροι για να παγιδεύσουν τον σύζυγο με ψεύτικους ισχυρισμούς για κακοποίηση των παιδιών, τις εξοντωτικές διατροφές των πρώην γυναικών συζύγων και παιδιών και για τις υψηλές αμοιβές των δικηγόρων και τις αναβολές των δικών για να κερδίζουν περισσότερα.

Για την προχειρότητα με την οποία οι δικαστές αποφασίζουν, εντός 10 λεπτών, σε ποιον γονέα θα δώσουν την επιμέλεια των παιδιών, μέχρι κι ότι οι αποφάσεις τους καθορίζονται από το τι έφαγαν ή τι χρώμα κάλτσες θα φορέσουν το πρωί!

Δείτε τα παρακάτω αποκαλυπτικά Βίντεο:



1) Οι Ψευδείς Ισχυρισμοί για Κακοποίηση των Παιδιών, σε διαζύγιο 


     


2) Οι υψηλές αμοιβές των δικηγόρων για το διαζύγιο




3) Διατροφή της πρώην συζύγου για μια ζωή




4) Η παγίδα της διατροφής του παιδιού




5) Οι συμφωνίες μεταξύ των συζύγων για διαζύγιο και επιμέλεια παιδιών, γίνονται για να μη τηρούνται




6) Η παντοδυναμία των δικαστών




Read More »

ΣΟΚ! Φωτογράφιζε το παιδί της αφού το σκότωσε στο ξύλο


Μητέρα Κτήνος!! Φωτογράφιζε το παιδί της αφού το σκότωσε στο ξύλο


Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση ότι μία μητέρα φωτογράφιζε το παιδάκι της ενώ ξεψυχούσε, αφού πρώτα το είχε κακοποιήσει βάναυσα.



Ειδικότερα, η 25χρονη Έμμα Γουίλσον κακοποιούσε συστηματικά το 11 μηνών παιδί της. 

Μάλιστα, το αθώο αγγελούδι είχε φάει τόσο πολύ ξύλο, που είχε υποστεί εγκεφαλικές βλάβες.

Στο δικαστήριο, η 25χρονη παραδέχτηκε ότι δεν ήθελε τα παιδιά της, τα οποία είχαν προκύψει από περιστασιακές σεξουαλικές σχέσεις.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι επειδή δεν είχε πάρει κιλά, δεν είχε καταλάβει ότι κυοφορεί και έτσι έφερε στον κόσμο τα άτυχα παιδάκια.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε κατηγόρησει τον αδερφό του μωρού, ότι το σκότωσε, επειδή ζήλευε!


Read More »

Ανθρωπόμορφο Τέρας!! Έγκυος χτυπάει με σφυρί την κοιλιά της λίγο πριν γεννήσει

Παρόλο που το γεγονός ο σύντροφος της το είχε καταγγείλει, η αστυνομία κράτησε την υπόθεση στο συρτάρι και μετά την έκαναν και εξώφυλλο σε περιοδικό γιατί όπως ισχυρίστηκε γέννησε ολομόναχη στο σαλόνι των γονιών της.



Ένα συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνίστρια μία έγκυο λίγο πριν γεννήσει να χτυπάει την κοιλιά της με ένα σφυρί. Δεν πρόκειται για σκηνή από ταινία τρόμου, αλλά για αληθινό περιστατικό.

Η 24χρονη Heather Thorpe, όπως θα δείτε στο βίντεο, χτυπάει δυνατά την κοιλιά της με το σκληρό αντικείμενο, για να δείξει πόσο «σκληρό» είναι το μωράκι της, λίγο πριν γεννηθεί.

Σήμερα ο πρώην σύντροφός της, Sean Hanlon, ο οποίος τράβηξε με το κινητό του πριν ένα χρόνο περίπου το περιστατικό αναρωτιέται για ποιο λόγο η υπόθεση αυτή μπήκε στο συρτάρι.

«Είναι τρελό. Θα έπρεπε να την κλείσουν μέσα και το μωρό θα έπρεπε να το έχουν πάρει από τότε που γεννήθηκε. Δεν είναι ασφαλές μαζί της. Δεν ξέρω γιατί η αστυνομία δεν της έκανε μήνυση αμέσως. Τους έδειξα το βίντεο στις 19 Δεκεμβρίου. Έπρεπε να το βιντεοσκοπήσω γιατί κανείς δεν θα με πίστευε ότι συνέβη. Ήμασταν μαζί ένα χρόνο περίπου, και δεν ξέρω αν το μωρό είναι δικό μου. Ήθελα να την σταματήσω να χτυπάει την κοιλιά της με το σφυρί. Ήταν εκτός ελέγχου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 26χρονος πρώην σύντροφός της.

Η οικογένεια της νεαρής γυναίκας αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του νεαρού άνδρα ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε: «Μια έκθεση παρελήφθη τον Δεκέμβριο του 2012 σχετικά με βίντεο της εγκύου γυναίκας. Πραγματοποιήθηκε διεξοδική έρευνα αλλά δεν βρέθηκαν ποινικά αδικήματα. Το θέμα είχε παραπεμφθεί στις τοπικές υπηρεσίες για το παιδί».




Η νεαρή μητέρα πάντως πέρυσι είχε γίνει εξώφυλλο, γιατί όπως ισχυρίστηκε γέννησε ολομόναχη στο σαλόνι των γονιών της.


Fathers United

Read More »

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ. ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ!

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς Θέλουν!



Περιγραφή

Μια ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στους γονείς και εξηγεί με τρόπο κατανοητό τι σημαίνει η σχέση γονιού-παιδιού, τι περιμένει το παιδί απ' τους γονείς του, πώς μπορεί να στέκεται ο γονιός στη θέση του και πώς ν' αντιμετωπίζει τα προβλήματα που εκδηλώνονται με τη συμμετοχή του παιδιού. 

Ένα βιβλίο που θα πρέπει να διαβάσουν όλοι ο γονείς. Αν και ψυχαναλυτής στο επάγγελμα, ο Νίκος Σιδέρης προσπαθεί να πείσει τους γονείς ότι στις περισσότερες περιπτώσεις προβληματικών παιδικών συμπεριφορών, η λύση δε χρειάζεται να αναζητηθεί στη βοήθεια κάποιου «ειδικού», αλλά μέσα στην ίδια την οικογένεια, και πιο συγκεκριμένα, στους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της, το ρόλο των γονέων και τη συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά τους.

Νίκος Σιδέρης

Κωδικός: #BK196827
Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 978-960-455-575-8
Αριθμός σελίδων: 144

ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ

Read More »

Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά 7% στα ομόφυλα ζευγάρια

Οι περισσότερες καταγγελίες είναι από γκέι και λεσβιακά ζευγάρια, από ότι στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.



Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά 7% στα ομόφυλα ζευγάρια

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει δημοσιοποιήσει τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τις αναφορές της αστυνομίας, της ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα. Οι περισσότερες καταγγελίες είναι από γκέι και λεσβιακά ζευγάρια, από ότι στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Ένα ξέσπασμα από 60.080 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη Σκωτία, έχει δείξει μια αύξηση του αριθμού των αρσενικών θυμάτων με ένα θηλυκό δράστη, καθώς και την αύξηση των περιστατικών μεταξύ των λεσβιών και γκέι ζευγαριών.

Η αστυνομία ανέφερε 6,9% περισσότερα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ των γυναικών ομόφυλων ζευγαριών και αύξηση 1,21% στα ομόφυλα ανδρικά ζευγάρια. Τα συνολικά ποσοστά αναφοράς είναι 0,5% υψηλότερα μεταξύ όλων των ζευγαριών, στρέιτ ή γκέι.

Τα ζευγάρια του ίδιου φύλου αποτελούν το 2,3% του συνόλου των εκθέσεων ενδοοικογενειακής βίας. Μια πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας διαπίστωσε ότι το 1,5 % του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου παραδέχεται ότι είναι γκέι, λεσβία ή bisexual.

Παρόλο που τα περισσότερα θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι άνδρες, η Υπουργός Ισότητας της Σκωτίας, χαράζει στρατηγική υπέρ των γυναικών!!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Pink News, η Shona Robison, Υπουργός Ισότητας της Σκωτίας, δήλωσε: "Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Αυτά τα περιστατικά βίας παραμένουν πολύ διαδεδομένα στην κοινωνία μας και η πρόοδος της τεχνολογίας έχει δημιουργήσει νέα μέσα, για μερικούς ανθρώπους, να κακοποιούν και να εκμεταλλεύονται τους άλλους."
"Γι' αυτό αναλαμβάνουμε δράση για να βοηθήσουμε τα θύματα των επιθέσεων αυτών και την παροχή σημαντικής οικονομικής στήριξης για να βοηθήσουμε τα θύματα και την πρόληψη της κακοποίησης από το να συμβούν πρωταρχικά."
"Αναπτύσσουμε μια νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στη σύγχρονη Σκωτία και χαιρετίζω την ενεργό και αποφασιστική απάντηση στην ενδοοικογενειακή βία από την Αστυνομία της Σκωτίας, που έχει κάνει την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και βιασμού δύο από τις τρεις κορυφαίες προτεραιότητές της."
"Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας, σχεδιάζουμε, επίσης, περισσότερη βοήθεια και υποστήριξη των θυμάτων που διέρχονται από το σύστημα δικαιοσύνης βάζοντας τα συμφέροντά τους στην καρδιά αυτών των συνεχιζόμενων βελτιώσεων."

Read More »

Το Σύνδρομο Ψευδών Αναμνήσεων στο Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης

Το Σύνδρομο Ψευδών Αναμνήσεων. 



Το Σύνδρομο Ψευδών Αναμνήσεων.


Το Σύνδρομο Ψευδών Αναμνήσεων (False Memory Syndrome) πολλές φορές παρουσιάζεται στο Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης (Parental Alienation Syndrome). 

Δύσκολο για πολλούς να το κατανοήσουν, το Σύνδρομο Ψευδών Αναμνήσεων έχει καταγραφεί στο βραβευμένο βιβλίο "Jeopardy in the Courtroom", που δημοσιεύθηκε από την American Psychological Association και γράφτηκε από τον Δρ Stephen Ceci και την Δρ Maggie Bruck. 

Το βιβλίο περιγράφει μελέτες που αποκαλύπτουν πώς επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις και συνεντεύξεις των παιδιών μπορούν να οδηγήσουν σε ψευδείς αναμνήσεις και ψευδείς ισχυρισμούς.

Σε μία μελέτη, τα παιδιά κλήθηκαν επανειλημμένα να σκεφτούν αν κάποια γεγονότα (που στην πραγματικότητα ποτέ δεν συνέβηκαν σε αυτά) είχαν συμβεί - για παράδειγμα, να πιάστηκε το δάχτυλό τους σε μια ποντικοπαγίδα και πήγανε στο νοσοκομείο για να την αφαιρέσουν. 

Μετά από δέκα συνεδριάσεις επαναλαμβανόμενων ερωτήσεων, περισσότερα από τα μισά παιδιά είπαν ψεύτικες ιστορίες για τέτοιου είδους συμβάντα. Στην πραγματικότητα, οι ιστορίες τους ήταν τόσο καλά διακοσμημένες με λεπτομέρειες που μέχρι και οι ειδικοί δεν μπορούσαν να διακρίνουν τα πραγματικά γεγονότα από εκείνα που δεν ήταν. Ακόμα και μετά που οι ερευνητές είπαν στα παιδιά ότι τα γεγονότα αυτά δεν είχαν πραγματικά συμβεί, πολλά από αυτά συνέχισαν να επιμένουν ότι θυμούνται τα φανταστικά γεγονότα.

Ο John Stossel πήρε συνέντευξη σε μερικά από αυτά τα παιδιά για το κανάλι ABC 20/20. Όταν ο Stossel ρώτησε ένα τετράχρονο αγόρι αν είχε ποτέ πιαστεί το δάχτυλό του σε μια ποντικοπαγίδα, το παιδί είπε ότι το θυμήθηκε και έδωσε μια λεπτομερής περιγραφή του γεγονότος. 
Ο Stossel υπενθύμισε στο παιδί ότι οι γονείς του, που ήταν εκεί δίπλα του, έλεγαν ότι ένα τέτοιο γεγονός δεν είχε συμβεί ποτέ. Αλλά το αγόρι διαμαρτυρόμενο είπε "Πραγματικά συνέβη. Το θυμάμαι!".


Σε μια άλλη μελέτη, ένας άνδρας με το όνομα "Sam Stone" επισκέφθηκε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Είπε ένα "γεια", περπάτησε γύρω από την τάξη για δύο λεπτά, δεν άγγιξε τίποτα, και στη συνέχεια είπε "αντίο". 
Κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα εβδομάδων, τα παιδιά ρωτήθηκαν από τέσσερις φορές και τους ζητήθηκε να περιγράψουν την επίσκεψη του "Sam Stone". 
Ένα μήνα μετά από αυτές τις δέκα εβδομάδες, ένα άλλος ενήλικος πήρε συνέντευξη στα παιδιά. 
Ο ενήλικος ρώτησε για δύο γεγονότα, τα οποία δεν είχαν πραγματικά συμβεί. "Μήπως ο Sam Stone έκανε κάτι σε ένα βιβλίο ή σε ένα αρκουδάκι;". 

Οι ερευνητές προηγουμένως, είχαν παράγει ψευδείς αναφορές για τον Sam Stone, κακολογώντας τον, και ρωτούσαν τα παιδιά, με καθοδηγούμενες ερωτήσεις.
Κακολόγησαν τον "Sam Stone" για το ότι είναι αδέξιος, πριν από την επίσκεψή του στην τάξη.

Για παράδειγμα :

"Ποτέ δεν θα μαντέψετε ποιος με επισκέφτηκε χθες το βράδυ. [ παύση ] Έτσι ακριβώς. Ο Sam Stone! Και μαντέψτε τι έκανε αυτή τη φορά; Ζήτησε να δανειστεί την Barbie μου και καθώς την κρατούσε κατεβαίνοντας τις σκάλες, σκόνταψε και έπεσε και έσπασε το χέρι της. Αυτός ο Sam Stone πάντα να κάνει ατυχήματα και σπάζει πράγματα!".

Μια μέρα μετά την επίσκεψη του Sam Stone, έδειξαν στα παιδιά ένα λερωμένο αρκουδάκι, που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Sam. 
Ρωτήθηκαν αν ήξεραν πώς είχε λερωθεί το αρκουδάκι. Τους δόθηκαν καθοδηγούμενες ερωτήσεις όπως οι ακόλουθες: "Θυμάστε όταν ο Sam Stone επισκέφτηκε την τάξη και λέρωσε με σοκολάτα αυτό το λευκό αρκουδάκι; Το έκανε επίτηδες ή ήταν ένα ατύχημα;".

Περίπου τρεις μήνες μετά την επίσκεψη του Sam, ένα εκπληκτικό 72% των νεότερων παιδιών προσχολικής ηλικίας, ψευδώς θυμήθηκαν τον Sam να προκαλεί ένα χάος. 

Οι διακοσμημένες ιστορίες τους με πρόσθετες λεπτομέρειες, όπως το να βλέπουν τον Sam Stone να αγοράζει παγωτό σοκολάτα. 

Αυτά τα παιδιά ξεγέλασαν μέχρι και τους ειδικούς, οι οποίοι παίρνουν συνεντεύξεις από παιδιά, για τον σκοπό ποινικών ερευνών και που είναι θύματα παιδικής κακοποίησης. Οι ειδικοί παρακολούθησαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις των παιδιών και ήταν σίγουροι για τις αποφάσεις τους. Αλλά οι ειδικοί κάνουν λάθος. 

Στην πραγματικότητα, τα ίδια παιδιά είχαν αξιολογηθεί ως πιο ακριβή σε σχέση με παιδιά που ήταν λιγότερο ακριβείς. Δηλαδή οι ειδικοί είχαν ήδη πιστέψει ένα ανύπαρκτο γεγονός !! και είχαν ήδη προβεί σε αξιολόγηση των παιδιών ανάλογα με τις περιγραφές τους. 

Το βιβλίο "Jeopardy in the Courtroom" αποκαλύπτει πώς τα παιδιά μπορούν να χειραγωγηθούν και να δώσουν ψευδείς, αλλά πειστικές αρνητικές αναφορές σχετικά με ένα γονέα. 

Η μετάδοση των ψευδών πεποιθήσεων μπορεί να είναι μια μορφή παιδικής κακοποίησης. 
Για παράδειγμα, ένα παιδί που πιστεύει ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά μπορεί να αναπτύξει τα σεξουαλικά προβλήματα όπως αν είχε πραγματικά κακοποιηθεί. 
Ως ενήλικες, η άποψή τους για τη σεξουαλικότητα είναι πιθανό να καταστραφεί. Η εμπιστοσύνη τους στις στενές προσωπικές σχέσεις τους πιθανώς θα έχει υποστεί ζημιά.

Παραπομπή :
Ceci, Stephen και Bruck Maggie:  Jeopardy in the Courtroom: A Scientific Analysis of Children’s Testimony, 1995, American Psychological Association.

Πάνω στο Σύνδρομο Ψευδών Αναμνήσεων βασίζεται και η πρόσφατη ταινία "THE HUNT" του Thomas Vinterberg (Festen) The Hunt, με τον ηθοποιό Mads Mikkelsen.



Read More »

Ο μπαμπάς μου είναι...

Ο μπαμπάς μου είναι...


O μπαμπάς μου είναι...

Ένα εικονολόγιο γεμάτο τρυφερότητα και χάδια, που θα συντροφεύσει τις προσωπικές στιγμές πατέρα παιδιού.

O μπαμπάς μου είναι...
Αφαιρετικές και ζωηρές σιλουέτες, ένας πατέρας και το παιδί του, παρουσιάζουν ποικίλες καταστάσεις της καθημερινής ζωής. Κάθε σχέδιο συνοδεύεται από δύο λέξεις: μπαμπάς-…(μπαμπάς αεροπλάνο, μπαμπάς πολυθρόνα, μπαμπάς γιατρός, μπαμπάς καρουζέλ) και μαρτυρά τις πολλαπλές μορφές ενός μπαμπά, άλλοτε χρήσιμου, απαραίτητου, σημαντικόυ, προστατευτικόυ, άλλοτε αστείου, διασκεδαστικόυ… 

Ένα βιβλίο για να διαβαστεί μαζί με τον μπαμπά και το οποίο τα παιδιά θα ζητούν ξανά και ξανά. Επίσης ένα βιβλίο σαν δώρο σ΄ έναν μπαμπά ή σ΄έναν μέλλοντα μπαμπά.



Εθνικό βραβείο εικονογράφησης Πορτογαλίας, ειδική διάκριση της επιτροπής, 2006. 
2006 Βραβείο καλύτερα εικονογραφημένου βιβλίου απ΄ όλο τον κόσμο, του Ιδρύματος Βιβλίου του Leipzig, τιμητική διάκριση.

Κείμενο της Isabel Martins
Εικονογράφηση του Bernardo Carvalho 
Μετάφραση του Γιώργου Κουραβέλου

ISBN : 978-960-99501-5-2
20 x 22,5 cm, 28 σελίδες
Σκληρό εξώφυλλο
Τιμή : € 10,90
Από 3 ετών

ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ

Read More »

Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού ΟΗΕ

Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού ΟΗΕ



ΝΟΜΟΣ ΥΠ` ΑΡΙΘ. 2101/1992 (ΦΕΚ Α 192)
Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού.


Read More »

Καταστροφικές οι Συνέπειες στα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτια χωρίς πατέρα


Καταστροφικές οι Συνέπειες στα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτια χωρίς πατέρα


Έχουν πλέον αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία, οι επιβλαβείς συνέπειες για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτι χωρίς πατέρα.


* Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτια με απουσία του πατέρα έχουν:

  • 15,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν διαταραχές συμπεριφοράς
  • 4,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν
  • 6,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν μητέρες στην εφηβεία
  • 24,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να φύγουν από το σπίτι
  • 6,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να κλειστούν σε που δημόσια ιδρύματα
  • 10,8 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν βιασμό
  • 6,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν το σχολείο
  • 15,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν στη φυλακή, ενώ είναι έφηβοι
  • Το 73 % των εφήβων δολοφόνων προέρχονται από σπίτι μου μεγαλώνουν μόνο με τη μητέρα

** Οι κόρες που ζουν σε σπίτια μόνο με την μητέρα έχουν 92 % περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο. 

Έτσι η κάθε μητέρα που εμποδίζει την κόρη της από το να δει τον μπαμπά της εγγυάται σχεδόν στην κόρη της, ότι θα χωρίσει και θα έχει προβλήματα στη ζωή της με τους άνδρες. 
Δεν μαθαίνουν να κατανοούν τους άνδρες, όταν δεν έχουν ένα πατέρα και μπορεί να γίνουν επιπόλαιες, ανεύθυνες και φοβικές με τους άνδρες ή σε άλλες εμπειρίες κι άλλα προβλήματα.

Το καθαρό αποτέλεσμα και συμπέρασμα είναι ότι: Βλάπτουν μια ολόκληρη γενιά παιδιών για το οικονομικό όφελος των δικηγόρων και των δικαστών.

* Τα περισσότερα στατιστικά στοιχεία από μια έκθεση του 1999 από το Department of Health and Human Services. 
** Δείτε το βιβλίο Father and Child Reunion για περισσότερες επιστημονικές μελέτες και την απόδειξη. Δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη που δείχνει ότι η αποκλειστική επιμέλεια είναι καλή για τα παιδιά. Είναι σαφώς επιβλαβείς σχεδόν σε κάθε περίπτωση (ακόμα κι όταν ένας γονιός δεν είναι σωματικά κακοποιητικός).

Περισσότερα στατιστικά για την απουσία του πατέρα.

Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς.
Είναι γεγονός ! 

Ορίστε το γιατί:

     · 63 % των αυτοκτονιών των νέων είναι από σπίτια χωρίς πατέρα. (Πηγή: US D.H.H.S., Bureau of the Census).
     · 90 % του συνόλου των αστέγων και των εξαφανισμένων, είναι παιδιά από σπίτια χωρίς πατέρα.
   · 85 % του συνόλου των παιδιών που εμφανίζουν διαταραχές συμπεριφοράς προέρχονται από σπίτια χωρίς πατέρα. (Πηγή: Center for Disease Control) .
   · Το 80 % των βιαστών υποκινούνται από τον εκτοπισμό του θυμού τους ότι προέρχονται από σπίτια χωρίς πατέρα. (Πηγή: Criminal Justice and Behavior, Vol . 14, σελ. 403 - 26) .
   · 71 % του συνόλου που εγκαταλείπουν το γυμνάσιο σχολείο προέρχονται από σπίτια χωρίς πατέρα σπίτια. (Πηγή: National Principals Assoc. Report on the State of High Schools).
  · 85 % του συνόλου των νέων που είναι στις φυλακές, μεγάλωσαν σε ένα σπίτι χωρίς πατέρα. (Πηγή: Fulton County Georgia jail populations, Texas Dept. Of Corrections, 1992).

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά που προέρχονται από σπίτια χωρίς πατέρα έχουν:

     · 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν
     · 32 φορές περισσότερες πιθανότητες να το σκάσουν
     · 20 φορές πιο πιθανό να έχουν διαταραχές στην συμπεριφορά
     · 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν βιασμό
     · 9 φορές περισσότερες πιθανότητες να παρατήσουν το γυμνάσιο
     · 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν στη φυλακή


Συνολικά, οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά των γονέων που έχουν Κοινή Επιμέλεια προσαρμόζονται καλύτερα από ότι τα παιδιά που ο ένας γονέας έχει την Αποκλειστική Επιμέλεια, για κάθε ένα από τα ακόλουθα μέτρα: σε γενική αναπροσαρμογή, ​στις ​Οικογενειακές σχέσεις, στην Αυτοεκτίμηση, στην Συναισθηματική προσαρμογή, στην προσαρμογή των συμπεριφορών, και στην προσαρμογή του διαζυγίου.

ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ


Ένα άλλο πλεονέκτημα της Κοινής Επιμέλειας είναι ότι βελτιώνει την οικονομική υποστήριξη του παιδιού. 

Οι ερευνητές έχουν βρει μια θετική συσχέτιση μεταξύ της συχνότητας των επαφών ενός γονέα με ένα παιδί και την καταβολή της διατροφής του παιδιού. Δηλαδή, όσο πιο συχνός, τακτικός και ευέλικτος είναι ο χρόνος που ένας γονέας έχει τη δυνατότητα να περάσει με το παιδί του, τόσο πιο πιθανό είναι να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της καταβολής της διατροφής του παιδιού στο ακέραιο και στην ώρα της. 
Από την άποψη της εθελοντικής συμμόρφωσης, οι πατέρες που έχουν μικρή ή καθόλου επικοινωνία με τα παιδιά τους μετά από ένα διαζύγιο, πληρώνουν μόνο περίπου το 34% της διατροφής του παιδιού τους, ενώ οι πατέρες με τακτική επικοινωνία πληρώνουν το 85% ή περισσότερο από ότι έχει οριστεί.

Πηγή: Bausermen Study on Joint Custody
New Hampshire Report On Child Support and Custody


Παιδιά και Single μητέρες

Τι γνωρίζουμε για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποτελούμενες από μητέρες.

Είτε πρόκειται για αποτέλεσμα βίας είτε όχι, τα παιδιά που ζούνε με Single μητέρες, δεν τα πάνε καλά στην κοινωνία. Συνηθιζόταν αυτά τα παιδιά να είναι η "εξαίρεση". Τώρα έχουν γίνει ο "κανόνας" και σταδιακά χειροτερεύει. 

Κι αυτό δεν είναι παιδική κακοποίηση;

1. Τα παιδιά από οικογένειες με μια single - μητέρα είναι 2,21 φορές (221 %) πιο πιθανό να έχουν ένα ή περισσότερα, συνολικά προβλήματα από ότι εκείνα που προέρχονται από οικογένειες με δύο γονείς, δύο φορές πιο πιθανό να έχουν μια συναισθηματική διαταραχή κ.λ.π.

2. Σταθμισμένες προβλέψεις αντικατοπτρίζουν τον εθνικό πληθυσμό των παιδιών.

3. Δεδομένα για τα στοιχεία τόσο σχολιασμένα ισχύουν για ηλικίες από 6 - 11 ετών μόνο. Όλα τα άλλα στοιχεία του πίνακα ισχύουν για παιδιά ηλικίας 4 - 11 ετών.

Δείτε τον Πίνακα
Children and Single Moms

WHAT WE KNOW ABOUT CHILDREN FROM SINGLE-MOTHER FAMILIES

Whether it is caused by violence or not, children living with single moms don't do well in our society. It used to be the exception.  Now it is becoming the rule and progressively worse.  Is that not child abuse too?  

Single-Mother FamilyTwo Parent FamilyRelative Odds1
Problem%(n)2%(n)2
Hyperactivity15.6(69,480)9.6(221,573)1.74
Conduct disorder17.2(73,659)8.1(180,786)2.36
Emotional disorder15.0(67,205)7.5(173,714)2.18
One or more behaviour problems31.7(137,460)18.7(418,894)2.02
Repeated a grade 311.2(36,288)4.7(78,026)2.56
Current school problems 35.8(18,862)2.7(46,120)2.22
Social impairment6.1(25,105)2.5(51,344)2.53
One or more total problems 340.6(128,895)23.6(381,715)2.21
  1. Children from single-mother families are 2.21 times (221%) as likely to have one or more total problems than those from two-parent families, twice as likely to have an emotional disorder, etc. (The probability of this being due to chance is smaller than 1 in 1,000)
  2. Weighted projections to reflect national population of children.
  3. Data for items so annotated apply for 6- to 11-year-olds only. All other data in the table apply to 4- to 11-year olds.
[Source: GROWING UP IN CANADA, National Longitudinal Survey of Children and Youth (Human Resources Development Canada, Statistics Canada, Catalogue no. 89-550-MPE, no.1, November 1996, p. 91) Available from StatCan. It is only available in hard copy. $25 +GST)]

Ακόμη ένα τρανταχτό παράδειγμα:

Το 85% των ψηφοφόρων στην πολιτεία της Μασαχουσέτης ψήφισαν ΝΑΙ στην ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

1. Το 2003, 20.952 Αιτήσεις Διαζυγίων κατατέθηκαν στα Δικαστήρια της Μασαχουσέτης.



2. Στη Μασαχουσέτη πάνω από 40.000 Δικαστικές Απαγορευτικές Διαταγές (κατά του πατέρα) εκδίδονται κάθε χρόνο! 33 φορές περισσότερο από ότι στην πολιτεία της Βιρτζίνια που έχει παρόμοιο πληθυσμό!

3. Αυτό έχει γίνει μια βιομηχανία τεράστιου κέρδους για τους δικηγόρους και πολλούς άλλους. 
Όλα αυτά καθοδηγούνται από την απληστία και την επιθυμία για εξουσία των ομάδων ειδικών συμφερόντων, όπως είναι, οι δικηγόροι και οι ριζοσπαστικές φεμινίστριες που ωθούν σε μονόδρομο τους ισχύοντες νόμους.
Ισχυρισμοί για οικογενειακή βία είναι το στρατηγικό "όπλο" που επιλέγουν σε υποθέσεις διαζυγίου. Οι δικηγόροι και οι σύμβουλοι στα καταφύγια των γυναικών, το αποκαλούν «Η ασημένια σφαίρα»
Οι Ψευδείς Ισχυρισμοί Κακοποίησης λειτουργούν αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των ανδρών από τις οικογένειές τους χωρίς τη δέουσα διαδικασία. Ο αντίκτυπος, της κατάργησης των πατέρων, στα παιδιά μας είναι τρομακτικός.

4. Η Μασαχουσέτη έχει τη μεγαλύτερη σε καθορισμό ποσού διατροφής των παιδιών σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, στο περίπου 40% μετά από φόρους. Συχνά είναι πολλαπλάσιο από το πραγματικό κόστος διαβίωσης του παιδιού. Η υψηλή διατροφή του παιδιού προκαλεί ομοσπονδιακές μίζες και γεμίζει τα ταμεία των δικαστηρίων.

5. Οι περισσότεροι πατέρες αγαπούν και φροντίζουν για τα παιδιά τους και η συντριπτική πλειοψηφία πληρώνει την διατροφή του παιδιού, όπως τους έχουν διατάξει, αν και συχνά είναι τα ποσά είναι επαχθείς και αναγκάζονται να ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Read More »

Πρωτιά οι μητέρες στην Κακοποίηση των Παιδιών τους στην Ελλάδα και για το 2013!

Πρωτιά οι Ελληνίδες Μητέρες στην Κακοποίηση των Παιδιών τους και για το 2013

Ο μύθος της "καλής μαμάς" στην Ελλάδα πάλι καταρρίπτεται!!
Είχαν "πρωτιά" στην Κακοποίηση Παιδιού οι μητέρες και για το έτος 2012!! 



Να σας υπενθυμίσουμε τα στοιχεία που είχαν δοθεί πάλι από το "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 


Για το 2013:

Καταγγελίες για κακοποίηση 1.151 παιδιών, εκ των οποίων το 41% ήταν ηλικίας έως έξι ετών, έχει δεχθεί από την αρχή του 2013 το «Χαμόγελο του Παιδιού». Πρόκειται για αύξηση 66% σε σύγκριση με το 2012.

«Η κατάσταση είναι φριχτή. Αυτήν τη στιγμή 45 παιδιά είναι εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι να πάνε τα παιδιά-θύματα κακοποίησης. Πρέπει να κινητοποιηθούμε, γι' αυτό το μήνυμά μας είναι ‘Γιατί δεν αντιδράς;’. Κανένα παιδί δεν πρέπει να υφίσταται τη φρίκη της κακοποίησης. Ζητάμε από την πολιτεία να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές». δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2013 το Χαμόγελο του Παιδιού δέχθηκε 596 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών, από τις οποίες το 98% ήταν ανώνυμες και μόνο το 2% επώνυμες.

Το 45% των καταγγελιών αφορούσε σωματική κακοποίηση, αύξηση κατά 83% σε σχέση με το 2012, και ένα άλλο 45% αφορούσε παραμέληση και εγκατάλειψη, αύξηση κατά 55% σε σχέση με το 2012, που όμως, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση και τη φτώχεια, αλλά σε άλλα προβλήματα όπως η χρήση ναρκωτικών κλπ.

Επίσης, 4% των καταγγελιών αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ποσοστό, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, δεν δείχνει την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Άλλο ένα 4% αφορούσε ψυχολογική/συναισθηματική κακοποίηση1% αφορούσε εξώθηση ανηλίκου σε πορνεία και 1% εξώθηση σε επαιτεία.

Από τις 596 καταγγελίες που δέχθηκε το Χαμόγελο του Παιδιού, οι 213 (36%) αφορούσαν κακοποίηση και από τους δύο γονείς, 228 (38%) κακοποίηση από τη μητέρα και 110 (18,5%) κακοποίηση από τον πατέρα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού χειρίστηκε 137 περιστατικά που αφορούσαν 227 παιδιά. Από αυτά, τα 166 (73%) είχαν ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης από το οικογενειακό περιβάλλον τους, με τα 21 να μεγαλώνουν σήμερα σε Σπίτια στο Χαμόγελο του Παιδιού και τα 61 (27%) να έχουν ανάγκη, μαζί με τις οικογένειές τους, υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε τη σημασία που έχει η δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών παιδόφιλων για την προστασία των ανηλίκων και τη συγκέντρωση πληροφοριών για τους δράστες.

Εξάλλου, έκανε αναφορά σε νομοθεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το 2011, σύμφωνα με την οποία οι παιδόφιλοι κατατάσσονται στα άτομα με αναπηρία από 20% έως 35%, γεγονός που όπως υποστήριξε, εκτός των άλλων, τους επιτρέπει σε ανάλογες δίκες να ισχυριστούν, επικαλούμενοι τη νομοθεσία, ότι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά στοιχεία, τα τελευταία 10 χρόνια οι ευρωπαϊκές τηλεφωνικές γραμμές έχουν δεχθεί περισσότερες από τρία εκατομμύρια κλήσεις μόνο για κακοποίηση και παραμέληση, με κύριους υπαίτιους τους γονείς. Τα κορίτσια καταγγέλλουν συναισθηματική κακοποίηση, ενώ τα αγόρια σωματική.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, ο πολίτης πρέπει να αντιδρά όταν βλέπει επανειλημμένα ένα ατημέλητο και βρώμικο παιδί, ένα παιδί να περιπλανιέται μόνο του, ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού, ένα παιδί να ζητιανεύει, όταν ένα παιδί εκμυστηρευτεί ότι το παραμελούν, ότι του ασκούν σωματική βία ή ότι φοβάται.

Read More »

Μόνο 67 Ημέρες από τις 365 ενός έτους, κρίνουν οι δικαστές ότι μπορείς να είσαι Πατέρας στο Παιδί ΣΟΥ, όταν ΔΕΝ έχεις την επιμέλεια.

ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ; ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ;

-67 Ημέρες Μόνο!! κι αυτές στην καλύτερη περίπτωση!!! 

Συνολικά κάθε έτος!! επιτρέπει η δικαιοσύνη να είσαι παρών ως ΓΟΝΕΑΣ στο ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, όταν ΔΕΝ έχεις την επιμέλεια. 

-Χωρίς να έχουν αφαιρεθεί οι ώρες που σπαταλώνται για να επιστρέψεις το παιδί.


ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ;


Ο υπολογισμός έγινε ως εξής:

Το έτος έχει 365 ημέρες x 24 ώρες = 8760 ώρες

1) Τα δικαστήρια συνήθως δίνουν 3 ώρες επικοινωνίας μια ημέρα μέσα στην εβδομάδα, δηλαδή σε ένα μήνα: 3 ώρες x 4 ημέρες = 12 ώρες/μήνα, 144 ώρες/έτος.

2) Κάθε δεύτερο Σ/Κ του μήνα, αρχόμενο από τις 10 το πρωί και τελειώνει στις 19:00 της Κυριακής (33 ώρες), δηλαδή σε ένα μήνα: 66 ώρες/μήνα, 792 ώρες/έτος.

3) Διακοπές Χριστουγέννων, 6 ημέρες, που στην ουσία ΔΕΝ είναι, διότι, ξεκινούν στις 10:00 π.μ. και τελειώνουν στις 19:00 της έκτης μέρας, δηλαδή συνολικά: 14+24+24+24+19=105 ώρες/έτος.

4) Διακοπές Πάσχα, 6 ημέρες, το ίδιο όπως παραπάνω, συνολικά 105 ώρες/έτος.

5) Καλοκαιρινές Διακοπές κατά μέσο όρο 20 ημέρες, που στην ουσία ΔΕΝ είναι, διότι ξεκινούν στις 10:00 π.μ. και τελειώνουν στις 19:00, δηλαδή συνολικά: 14+(18x24)+19= 465 ώρες/έτος.

Άρα ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ 1611 ώρες/έτος 

ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ 67 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ !!! 

ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΕΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ !! 

Και μέσα σε αυτές τις ίδιες ημέρες θα πρέπει να το χαίρονται και οι παππούδες του, από την πλευρά του γονέα που ΔΕΝ έχει την επιμέλεια ή θα πρέπει να καταξοδεύονται στα δικαστήρια για να πετύχουν το πολύ πολύ συν 2 επιπλέον ημέρες τον μήνα.

Οι υπόλοιπες 298 ημέρες του έτους ανήκουν ("ισότιμα με εσένα" ειρωνικά) στον γονέα που έχει την επιμέλεια και στους συγγενείς αυτού, που ούτε καν χρειάζεται να κάνουν δικαστήριο για επικοινωνία!!

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ;

Read More »

Τα παιδιά κλαίνε, ένα Ποτάμι Δάκρυα ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ - από ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ

Τα παιδιά κλαίνε, ένα ποτάμι Δάκρυα κάθε βράδυ


Τα παιδιά κλαίνε, ένα Ποτάμι Δάκρυα ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ


1 ) Η μαμά μου είπε, ο μπαμπάς δεν μ 'αγαπάει άλλο

2 ) Δεν μπορώ να δω τον μπαμπά, γιατί ο μπαμπάς ζει μακριά

3 ) Δεν μπορώ να δω τον μπαμπά, γιατί η μαμά μισεί τον μπαμπά

4 ) Μισώ τον μπαμπά, γιατί ο αδερφός μου μισεί τον μπαμπά (γιατί η μαμά είπε στον αδελφό μου ότι ο μπαμπάς κακοποιούσε την μαμά)

5 ) Ο μπαμπάς μου με μισεί και ποτέ δεν τηλεφωνά ή έρχεται να με δει (το παιδί δεν καταλαβαίνει, ότι μπορεί η μαμά να μη του δίνει το τηλέφωνο ή ότι μπορεί να υπάρχει μια περιοριστική δικαστική εντολή)

6 ) Ο μπαμπάς δεν μ 'αγαπά - δεν έρχεται ποτέ σε οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες του σχολείου μου (το παιδί δεν καταλαβαίνει, ότι ο μπαμπάς μπορεί να ζει πολύ μακριά, ότι ο μπαμπάς δεν έχει τα χρήματα ούτε για βενζίνη, και ότι ούτε οι υπεύθυνοι του σχολείου των ενημερώνουν)

7 ) Είμαι τόσο λυπημένη, γιατί ποτέ δεν είχα ένα μπαμπά (το παιδί δεν καταλαβαίνει, ότι η μαμά ποτέ δεν είπε στον μπαμπά ότι είχε ένα παιδί)

8 ) Αύριο πρέπει να πάω στο σπίτι του μπαμπά. Μισώ να πηγαίνω στο σπίτι του μπαμπά, γιατί δεν έχει παιχνίδια για να παίξω! Δεν έχει κρεβάτι για να κοιμηθώ, και όλα τα αγαπημένα μου παιχνίδια, λούτρινα ζωάκια και ταινίες είναι στο «Σπίτι».

9 ) Γιατί πρέπει να πάω στο σπίτι του μπαμπά, όταν ο μεγάλος αδελφός μου δεν θέλει να πάει στο σπίτι του μπαμπά ; Ίσως αν ουρλιάξω, η μαμά, δεν θα με να πάει στον μπαμπά.

10 ) Ο μπαμπάς δεν πρέπει να μ 'αγαπάει πια, γιατί ποτέ δεν με πηγαίνει διακοπές. Η μαμά μου με πάει για διακοπές όλο το χρόνο !

11 ) Ο μπαμπάς δεν πρέπει να μ' αγαπάει πια, γιατί είναι Γιορτές και ο μπαμπάς δεν είναι εδώ. Ο μπαμπάς κι εγώ πάντα στολίζαμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Ο μπαμπάς με σήκωνε ψηλά και έβαζα το Αστέρι στην κορυφή. Ο μπαμπάς πάντα με φιλούσε πριν κοιμηθώ.


Για μητέρες που χρησιμοποιούν Ψευδής Κατηγορίες και Αποξενώνουν τα παιδιά τους από τον πατέρα τους 

Φανταστείτε ότι όλα αυτά τα πληγωμένα, θυμωμένα, παιδιά που κλαίνε, είναι τα εγγόνια σας - οι γιοι και οι κόρες του γιου σου.

Φανταστείτε ότι η μητέρα των εγγονιών σας, κατηγόρησε ψευδώς τον ΓΙΟ ΣΑΣ για ενδοοικογενειακή βία ή βία, και αποξενώνει τα εγγόνια σας από τον πατέρα τους.

Θα συνεχίσετε την εν λόγω Παιδική Κακοποίηση με τα δικά σας παιδιά ; 

Καταλαβαίνετε ότι με τη διαιώνιση τέτοιας Παιδικής Κακοποίησης (ακόμη και μετά τα παιδιά σας που θα γίνουν ενήλικες) θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο να συμβεί το ίδιο στον Γιό σου - τα παιδιά του - τα εγγόνια σας ;

Έχετε τη δυνατότητα να σταματήσετε αυτή την κακοποίηση παιδιών. 

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Παρακαλώ - Απελευθερώστε τα παιδιά σας, και τον πατέρα τους από αυτό το συνεχώς αυξανόμενο μοτίβο της Παιδικής Κακοποίησης.

Για τα παιδιά και τα εγγόνια σας - κάνετε το Σωστό Πράγμα !

ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ

Read More »

Δίδαγμα Πατέρα προς τον γιο του «Το μυστικό της ευτυχίας»


Δίδαγμα Πατέρα προς τον γιο του «Το μυστικό της ευτυχίας»


«Πες μου, πατέρα, ποιο είναι το μυστικό για να είσαι ευτυχισμένος;» ρωτά ένα παιδί τον πατέρα του. Ο πατέρας ζητάει από το γιο του να βγουν από το σπίτι και να πάνε μια βόλτα με το γάιδαρο τους. 

Ανεβαίνει στο γάιδαρο και ο γιος τον ακολουθεί με τα πόδια. Μόλις οι άνθρωποι του χωριού τους βλέπουν, σχολιάζουν: «Μα τι άσπλαχνος πατέρας, που υποχρεώνει το γιο του να πηγαίνει με τα πόδια!»

«Ακούς, γιε μου, τι λένε;» λέει ο πατέρας. «Ας γυρίσουμε στο σπίτι».

Την επομένη βγαίνουν ξανά. Ο πατέρας ανεβάζει το γιο του στην πλάτη του γαϊδάρου και εκείνος περπατάει δίπλα του. Οι άνθρωποι του χωριού, μόλις τους βλέπουν, λένε πάλι: «Τι ανάγωγο παιδί! Δεν σέβεται τον πατέρα του που είναι πεζός και αυτό, μικρό παιδί, να είναι καβάλα στο γάιδαρο!»

«Άκουσες, γιε μου; Ας γυρίσουμε στο σπίτι».

Την άλλη ημέρα, ανεβαίνουν πατέρας και γιος στο γάιδαρο και βγαίνουν. Οι συγχωριανοί τους, όταν τους βλέπουν να περνούν, λένε: «Καλά, δεν το λυπούνται το φτωχό το ζώο και το φορτώνουν έτσι;»

«Ας γυρίσουμε στο σπίτι», λέει ο πατέρας.

Την επομένη βγαίνουν κουβαλώντας οι ίδιοι τα εμπορεύματα τους για το παζάρι, κι ο γάιδαρος τους ακολουθεί χωρίς να κουβαλάει τίποτα. Οι άνθρωποι του χωριού λένε πάλι: «Καλά, ο κόσμος γύρισε ανάποδα! Οι ίδιοι φορτώθηκαν τα πράγματά τους σαν γαϊδούρια!»

Παίρνουν ξανά το δρόμο για το σπίτι. Όταν φτάνουν, ο πατέρας λέει στο γιο του: «Με ρώτησες πριν από λίγες ημέρες ποιο είναι το μυστικό της ευτυχίας. Αυτές τις ημέρες έμαθες ότι ανεξάρτητα από το τι κάνεις θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα βρει κάτι να πει... Λοιπόν, γιε μου, το μυστικό της ευτυχίας είναι να κάνεις αυτό που σου αρέσει. Τότε μόνο θα είσαι ευτυχισμένος».

Από το βιβλίο της Δάφνης Φιλίππου & Πόλας Καραντάνα «Ιστορίες για να ονειρεύεσαι… παιχνίδια για να μεγαλώνεις».

Read More »