Και οι Μπαμπάδες της Βουλγαρίας βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Και οι Μπαμπάδες της Βουλγαρίας βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν

Μετά τους Βρετανούς που ανακάλυψαν στις 25 Δεκεμβρίου ότι στο νούμερο δέκα των πιο δημοφιλών ευχών για δώρο από τα παιδιά είναι ένας ΜΠΑΜΠΑΣ, στις 26 Δεκεμβρίου, οι πατέρες στην Βουλγαρία βγήκαν στους δρόμους με το μήνυμα: 

«Τα παιδιά χρειάζονται τους πατέρες τους για τα Χριστούγεννα».



Η οργάνωση που ονομάζεται "Бащи за отговорно родителство" (Πατέρες για την υπεύθυνη πατρότητα) διοργάνωσε διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, στην οποία οι ίδιοι βγήκαν ντυμένοι ως Άγιοι Βασίληδες, προκειμένου να επιστήσουν την προσοχή στην μεθοδευμένη σταθερή κατάσταση της γονικής αποξένωσης που γίνεται από την Βουλγαρική κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός ότι η διαμαρτυρία τους δεν ήταν μεγάλη, ήταν όμως πολύ ελκυστική, αφού οι μπαμπάδες με σχετικά σύμβολα και πλακάτ, πρόσφεραν δώρα στα μικρά παιδιά που περνούσαν τυχαία από εκεί, υπενθυμίζοντάς τους να αγαπάνε τους πατέρες τους.

Η κατάσταση των χωρισμένων ή διαζευγμένων πατέρων στη Βουλγαρία δεν είναι διαφορετική, ούτε λιγότερο δραματική από ότι οπουδήποτε αλλού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα για τα δικαιώματα των πατέρων αναφέρθηκε στον Βουλγαρικό Τύπο. Και με «Τύπο» - εννοώ «τύπου» ως σύνολο. Ακόμα και αυτό το γεγονός πήρε μόνο τρία άρθρα στα Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, το ένα στη Σερβία και ένα στη Ρουμανία. Επιπλέον, τα Σερβικά και τα Ρουμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αυτή την διαμαρτυρία, ως μια ανωμαλία απαιτήσεων ίσων δικαιωμάτων για τους άνδρες, η οποία προσθέτει μέχρι και την κατάθλιψη και ότι οι πατέρες πρέπει να υπομείνουν όλα αυτά χάρη στους μισανδρικούς νόμους που ποτέ δεν σταματούν να ευνοούν τις γυναίκες.

Ο Vasil Popov από την Plovdiv, της Βουλγαρίας, είπε στο Darik News Βουλγαρίας (το μοναδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο που αναφέρθηκε στην διαμαρτυρία) :

Οι πατέρες είναι στο δρόμο, γιατί ως επί το πλείστον είναι τα θύματα. Μετά το χωρισμό ή το διαζύγιο, οι πατέρες λαμβάνουν ένα περιοριστικό καθεστώς που περιορίζει την επαφή τους με τα παιδιά τους. Αν η μητέρα δεν θέλει να επιτρέψει στο παιδί να διατηρήσει την επαφή με τον άλλο γονέα, παίρνει το νομικό δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το παιδί εναντίον του. Έτσι, η ίδια αναφέρεται σε μια δικαστική απόφαση, όχι στην πατρική σχέση, η στην σχέση μεταξύ παιδιών και γονέων. Οι προσωπικές σχέσεις δεν θα πρέπει να ρυθμίζονται από μια δικαστική πράξη.

Ουσιαστικά, ο νόμος στη Βουλγαρία προϋποθέτει τη μητέρα να είναι η κύρια γονέας, ανεξάρτητα από το αν αυτή είναι η κατάλληλη γονέας ή όχι, και ο πατέρας θεωρείται ως δευτερεύων μη-γονέας. Πριν από λίγο καιρό, το οικογενειακό δίκαιο στη Ρουμανία ήταν το ίδιο κυριολεκτικά, και δήλωσε ότι «η πολιτεία προστατεύει τα συμφέροντα των μητέρων και των παιδιών", ενώ οι πατέρες αναφέρθηκαν μόνο όταν γίνεται λόγος στην διατροφή του παιδιού.

Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι αυτά τα είδη των λαϊκών κινημάτων δεν ακούγονται πουθενά σε καμία επίσημη έκθεση. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια καλή είδηση: Ο Δήμος της Σόφιας επέλεξε να στηρίξει το μήνυμα και ότι «Οι Πατέρες για την υπεύθυνη πατρότητα» διαδίδεται, αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι της πρωτεύουσας, θα υποβάλουν στην κυβέρνηση να τροποποιήσει τη νομοθεσία και να δώσει στους πατέρες μεγαλύτερη πρόσβαση στα παιδιά τους. Με λίγη τύχη, τα επόμενα Χριστούγεννα θα βρείτε περισσότερους πατέρες κοντά στα παιδιά τους στη Βουλγαρία, και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ένα καλό πράγμα.

Σιγά-σιγά, από χώρα σε χώρα, οι άνδρες αρχίζουν να βλέπουν μέσα από τα ψέματα στον δημόσιο λόγο και αρχίζουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους.

πηγή: www.avoiceformen.com

No comments:

Post a Comment