Κύπρος: Απίστευτη ιστορία! 58 χρόνια έψαχνε ένας χωρισμένος πατέρας τον γιο του


«Άραγε εγώ θα δω ποτέ τον γιο μου;»
58 ολόκληρα χρόνια ο πατέρας έψαχνε τον πρωτότοκο γιο του, ποτέ δεν τον ξέχασε.



To PafosPress φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας μια συγκινητική και συγκλονιστική ιστορία στην οποία ο κύριος Περικλής Ευριπίδου, πατέρας της γνωστής οικογένειας Ευριπίδου από την Πάφο, βρήκε τον πρωτότοκο γιο του μετά από 58 ολόκληρα χρόνια!

Στη φωτογραφία που βλέπετε πιο κάτω ο κ. Περικλής μαζί με τον γιο του Άντυ μετά από 58 ολόκληρα χρόνια! 


Ο Περικλής Ευριπίδου, ογδόντα ετών, πατέρας πέντε παιδιών από το Πραστειό Κελλακίου και κάτοικος Πάφου, εδώ και 58 χρόνια έψαχνε τον γιο του που απέκτησε με την πρώην σύντροφό του το 1955 και με την οποία ακολούθως είχαν χωρίσει.

Στη συνέχεια και οι δύο νέοι είχαν προχωρήσει με τη ζωή τους και δημιούργησαν άλλες οικογένειες αποκτώντας ο κ. Ευριπίδου τέσσερα παιδιά, τον Δημήτρη, τη Σταυρούλα, την Ελένη και τον Ευριπίδη και η πρώην σύζυγός του άλλα δύο παιδιά. Κάποια στιγμή ο ίδιος θέλησε να μοιραστεί με τη σύζυγό και τα τέσσερα παιδιά του το γεγονός ότι κάποτε, πολύ πίσω στο χρόνο, είχε αποκτήσει ένα γιο.

Ήταν η στιγμή που η οικογένεια Ευριπίδου, άρχισε να αναζητεί το νέο μέλος της.

Τα παιδιά, μεγάλα πλέον σε ηλικία είχαν απωθημένο να βρουν τον αδελφό τους τόσο γιατί ήθελαν να τον γνωρίσουν όσο και γιατί πλέον τα παιδιά τους βρίσκονταν σε ηλικία σχέσεων και για ευνόητους λόγους ήθελαν να αποτρέψουν τυχών ευτράπελα.

Την κατάσταση πήρε στα χέρια του ο μικρός γιος της οικογένειας, ο Εύρος, όταν κάποια στιγμή ο πατέρας του, φανερά συγκινημένος, του είπε:

«Άραγε εγώ θα δω ποτέ τον γιο μου;»

Ο κύριος Περικλής Ευριπίδου μεγαλώνοντας ένιωθε το κενό στη ζωή του να μην μπορεί να αναπληρωθεί και αναζητούσε, μέσα από την πίστη και την ελπίδα, άκρη στο φως του τούνελ πιστεύοντας πως κάποια στιγμή θα φανεί τυχερός.

Τελικά με την εντατικοποίηση των ερευνών, με αναζήτηση σε δημόσιες υπηρεσίες, σε ληξιαρχικές πράξεις και πολλά άλλα… τα στοιχεία καταμαρτυρούσαν ότι οι πληροφορίες πως ο Αντρέας Δημητρίου ο οποίος γεννήθηκε αρχές του 1955 με όνομα πατρός Περικλής Ευριπίδου δεν θα μπορούσε να είναι άλλος παρά ο «χαμένος» γιος της οικογένειας. Τότε ακολούθησαν τα ίχνη του στη Λάρνακα και ακολούθως στην Αγγλία με την κρυφή ελπίδα ότι θα είναι αυτός.

Η επαφή έγινε με τηλεφώνημα, όταν ο μικρός αδελφός, πήρε τον Αντρέα στο τηλέφωνο που βρήκε και του είπε «είμαι ο Εύρος Ευριπίδου και νομίζω είμαστε αδέλφια«. Η απάντηση που ακολούθησε από τον Άντυ, όπως λένε χαϊδευτικά τον Ανδρέα, συγκλονιστική: «Ωχ Θεε μου» για να ακολουθήσει μια ολιγόλεπτη βουβαμάρα μέχρι τα δύο αδέλφια να μπορέσουν να μιλήσουν μεταξύ τους.

Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Η επανασύνδεση έγινε και αμέσως όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο Άντυς εδώ και μερικές μέρες είναι στην Κύπρο και τα τραπέζια γνωριμίας με τους συγγενείς του δίνουν και παίρνουν.

Η πιο συγκινητική στιγμή όμως διαδραματίστηκε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι όταν ο Αντρέας στην παρουσία όλης της οικογένειας και της συζύγου του Ρόζης, αγκάλιασε για πρώτη φορά τον πατέρα του.

Συγκίνηση, μπόλικη αγάπη και περισσός ενθουσιασμός, με τα δάκρυα χαράς να μοιάζουν με ποτάμια σε ανθρώπους που τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια δεν εγκατέλειψαν ούτε δευτερόλεπτο την ιδέα της οικογενειακής επανασύνδεσης.

Η φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε είναι από το ένα από τα πολλά τραπέζια γνωριμίας που πλέον η πλήρης οικογένεια Περικλή Ευριπίδου κάνει σχεδόν καθημερινά για να υποδεχτεί το νέο της μέλος.

Όλα τα αδέρφια πλέον ενωμένα μαζί με τον πατέρα τους!!!


No comments:

Post a Comment