Νεαρή μητέρα από τη Βουλγαρία είχε σκοπό, με τη συνδρομή μιας ομοεθνούς της, να πουλήσει το νεογέννητο αγοράκι της, έναντι του ποσού των 11.000 ευρώ

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου οδηγήθηκαν την Πέμπτη δύο Βουλγάρες, που...συνελήφθησαν κατηγορούμενες για πώληση βρέφους.


Συγκεκριμένα, μια νεαρή μητέρα από τη Βουλγαρία είχε σκοπό, με τη συνδρομή μιας ομοεθνούς της, να πουλήσει το νεογέννητο αγοράκι της, έναντι του ποσού των 11.000 ευρώ.

Ωστόσο, οι υποψήφιοι γονείς, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το βρέφος ήταν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, οι οποίοι συνέλαβαν την Πέμπτη τις δύο γυναίκες αμέσως μόλις πήραν στα χέρια τους τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Όπως αναφέρι το prismanews, το μωρό βρίσκεται στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις, ενώ η Ασφάλεια εξετάζει το ενδεχόμενο οι δύο γυναίκες να ανήκουν σε ευρύτερο κύκλωμα που διακινεί με αυτό τον τρόπο παιδιά στις Βαλκανικές χώρες.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για την υπόθεση, αναφέρονται τα εξής:

"Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, δύο αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 31 και 24 ετών, για πώληση βρέφους.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, αστυνομικοί προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι, ήρθαν σε επαφή με 31χρονη υπήκοο Βουλγαρίας, η οποία είχε αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή, για την ανεύρεση «αγοραστή» βρέφους 36 ημερών.

Αφού συμφώνησε η 31χρονη με το ζευγάρι των αστυνομικών το ποσό της πώλησης το οποίο ανερχόταν στις 11.000 ευρώ, κλείστηκε ραντεβού στο οποίο εμφανίστηκε η 31χρονη καθώς και η 24χρονη υπήκοος Βουλγαρίας μαζί με το βρέφος της. Αφού παρέλαβαν το χρηματικό ποσό συνελήφθησαν, ενώ το βρέφος μεταφέρθηκε για φιλοξενία στο Νοσοκομείο.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου."

πηγή: http://directnews.gr

No comments:

Post a Comment