Όταν ο μπαμπάς σας δεν είναι πραγματικά ο μπαμπάς σας: Ένας άνδρας μηνύει με επιτυχία την πρώην σύζυγο του για Απάτη Πατρότητας

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Όταν ο μπαμπάς σας δεν είναι πραγματικά ο μπαμπάς σας: Ένας άνδρας μηνύει με επιτυχία την πρώην σύζυγο του για Απάτη Πατρότητας

Ποια προσφυγή μπορεί να κάνει κάποιος, όταν αυτός εξαπατηθεί στο να πιστέψει ότι είναι ο πατέρας του παιδιού ενός άλλου ανθρώπου; 

Τι θα συμβεί αν παντρεύεται τη μητέρα του παιδιού; Τι γίνεται αν, όταν χωρίζει τη μητέρα του παιδιού, αυτός έχει καταδικαστεί να δίνει χρήματα για την διατροφή των παιδιών; 

Τι συμβαίνει όταν όλα αυτά ανακαλυφθούν, από τον άνθρωπο αυτόν, όταν το παιδί είναι έφηβος, και η αποκάλυψη αναγκάζει το παιδί να διακόψει τους δεσμούς με τον άνδρα που πάντα αποκαλούσε Μπαμπά;


Αυτά ήταν τα γεγονότα πριν από το Ανώτατο Δικαστήριο του Τενεσί σε μια πρόσφατη περίπτωση, Hodge κατά Craig, στην οποία το δικαστήριο κλήθηκε να βγάλει απόφαση για μια εσκεμμένη διαστρέβλωση σχετικά με την πατρότητα. Στην πρώτη ακρόαση, το δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα την αιτία της πράξης για τη σκόπιμη διαστρέβλωση της πατρότητας, και έδωσε το ποσό των 25.000 δολαρίων ως αποζημίωση για την παράνομη καταβολή της διατροφής του παιδιού και ιατρικής ασφάλισης μετά το διαζύγιο του ζευγαριού.

Όταν πρωτογνωρίστηκαν στο Τενεσί η Τίνα Hodge και ο Chadwick Craig, η Τίνα ήταν δεκαπέντε ετών και ήδη είχε μια κόρη ενός έτους. Ήταν μαζί σε όλο το υπόλοιπο του γυμνασίου, αλλά χώρισαν προσωρινά τον Οκτώβριο του 1991. Κατά τη διάρκεια μερικών εβδομάδων τους χώρια, η Τίνα είχε σεξουαλικές σχέσεις με ένα άλλο αγόρι, τον Joey Hay. Έμεινε έγκυος με το παιδί του Joey, αλλά δεν είπε στον Joey ότι ήταν έγκυος. Λίγο καιρό μετά συμφιλιώθηκε με τον Chadwick και του είπε ότι ήταν έγκυος.

Ο Chadwick ρώτησε την Τίνα αν το παιδί ήταν δικό του. Είπε ναι, και του είπε ψέμματα ότι δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με κανέναν άλλο κατά το «διάλειμμα» που είχαν μεταξύ τους. Με βάση αυτές τις διαβεβαιώσεις, ο Chadwick της πρότεινε γάμο, και το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Έτσι τον Ιούνιο του 1992 γεννήθηκε ένα μωρό ο Κyle, και o Chadwick υιοθέτησε και την κόρη της Τίνα.

Το 1999, ο Chadwick υποβλήθηκε σε ορχεκτομή, γιατί και η Τίνα αποφάσισε ότι δεν ήθελε πια παιδιά. Το επόμενο έτος, έπιασε εργασία σε φορτηγά μεγάλων αποστάσεων, προκειμένου να υποστηρίξει την οικογένεια του οικονομικά. Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, η απουσία του αυτή δεν του βγήκε σε καλό. Λίγο μετά ο Chadwick ενώ ήταν σε δρομολόγιο, η Τίνα του είπε ότι είχε δεσμό με έναν παντρεμένο άντρα. Ο Chadwick και Tina στη συνέχεια χώρισαν και ο Chadwick διατάχτηκε από το δικαστήριο να πληρώνει $ 250 ανά μήνα για την διατροφή των παιδιών και να παρέχει ιατρική ασφάλιση τόσο για τον Kyle αλλά και την πρώτη κόρη, της Τίνα.

Η Τίνα και ο Chadwick ξαναπαντρεύτηκαν με άλλους ανθρώπους. Ο Chadwick και η νέα σύζυγός του μετακόμισαν σε άλλη Πολιτεία, αλλά έκαναν τακτικά δρομολόγια για να επισκέπτονται τα παιδιά και έκανε όλες τις πληρωμές διατροφής των παιδιών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Η Τίνα είχε αρχικά την επιμέλεια των παιδιών για πολλά χρόνια, αλλά όταν Kyle, ως έφηβος, ζήτησε να ζήσει με τον πατέρα του, τότε ο Chadwick επέστρεψε στο Τενεσί. Μετά από αίτημα και των δύο μερών, το δικαστήριο τροποποίησε την απόφαση του επιμέλειας και διέταξε την Τίνα να καταβάλουν από κοινού τη διατροφή των παιδιών με τον Chadwick.

Όταν ο Kyle ήταν 14 ή 15 ετών, ο Chadwick άρχισε να υποψιάζεται ότι δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας του Kyle. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε αυτό το συμβάν-αλλά το δικαστήριο αναφέρεται σε σχόλια από τον κοινωνικό περίγυρο, καθώς και από ένα άστοχο σχόλιο του Kyle για τον εαυτό του, και το αυξανόμενο συναίσθημα του Chadwick ότι ο ίδιος και ο Kyle δεν μοιάζουν, κάθε άλλο, παρά καθόλου. Όπως και άλλοι πολλοί άνθρωποι σε αυτή την κατάσταση, ο Chadwick πήρε κρυφά δείγμα από το μάγουλο του Kyle και το έστειλε μακριά σε ένα εργαστήριο για τεστ DNA. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις υποψίες του-ο ίδιος δεν ήταν, στην πραγματικότητα, ο πατέρας του Kyle.

Τι μπορεί κάποιος να κάνει στην κατάσταση του Chadwick - αν ανακαλύψει μετά από 15 χρόνια ότι η βιολογική βάση της πατρότητας του Kyle, καθώς και η ώθηση για ένα γάμο που τελικά απέτυχε, ήταν και τα δύο ψέματα - και εκ προθέσεως? Ο Chadwick ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τεστ με την Τίνα και συνεργάστηκε με το αίτημα της να επαναληφθεί το τεστ. Όταν και τα νέα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν τα ίδια, η Τίνα είπε ότι ο Kyle θα είναι αυτός που θα διαλέξει. Δεν είναι σαφές τι ακριβώς εκτυλίχθηκε τότε, αλλά ο Kyle επέστρεψε στην Tina, και βασικά έκοψε τους δεσμούς του με τον Chadwick.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία αν ο Chadwick είχε υποστεί ζημία από το ψέμα της Τίνα. Παντρεύτηκε και μεγάλωσε δύο παιδιά με ψευδείς παραστάσεις, και στη συνέχεια να καταβάλει την διατροφή τους μετά το διαζύγιο. Αυτός και η δεύτερη σύζυγός του επιθυμούσαν να κάνουν παιδιά, αλλά δεν μπορούσαν, λόγω της ορχεκτομής που είχε κάνει, ενώ ήταν παντρεμένος ακόμα με την Τίνα, που οφείλεται στην απόφαση τους ότι τα δύο παιδιά ήταν αρκετά. Και εκτός όλων των άλλων η αποκάλυψη της απάτης περί πατρότητας που ο Chadwick είχε, τουλάχιστον για τώρα, κατέστρεψε τον ρόλο πατέρα-παιδιού, που καλλιέργησε ο Chadwick για τόσα πολλά χρόνια. 

Η κύρια ανησυχία των εξαπατημένων περί πατρότητας ανδρών, είναι η πιθανή βλάβη στο παιδί, που ενδέχεται να μην έχει κανένα άλλο πατέρα ή πατρική φιγούρα και κατά πόσο είναι έτοιμο να το κατανοήσει. Αυτό το παιδί χάνει όχι μόνο την αγάπη και την ανατροφή του από μια πατρική φιγούρα, αλλά και την οικονομική στήριξη του. Μπορεί επίσης να υποφέρουν από τη διαταραχή της σχέσης γονέα-παιδιού, ακόμα και αν είναι αυτός ο υποτιθέμενος πατέρας που προσπαθεί να αποδείξει την εξαπάτηση περί μη πατρότητας.


Μετά από όλα, οι μελέτες δείχνουν ότι το 5 τοις εκατό των παιδιών που γεννιούνται με παντρεμένες γυναίκες δεν είναι ο σύζυγος τους ο κάθε αυτού βιολογικός πατέρας τους.

Το δικαστήριο εύλογα του απένειμε αποζημίωση 100.000 δολαρίων, για τη συναισθηματική δυσφορία, και περίπου 25.000 δολάρια για τις πραγματικές απώλειες του λόγω της στήριξης των παιδιών και τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις. 

Όταν η Τίνα τον διαβεβαίωσε ότι κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να είναι ο πατέρας του παιδιού της ενώ ήταν έγκυος, ήξερε ότι δεν ήταν αλήθεια. Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Chadwick δεν είχε κανένα λόγο να γνωρίζει, εκείνη την εποχή, ότι η δήλωσή της ήταν ψευδείς, και είχε κάθε λόγο να την εμπιστεύεται. Το δικαστήριο επίσης έκρινε ότι η βλάβη του Chadwick ήταν σαφής, «αυτό είναι το λιγότερο εκ των οποίων το δικαστήριο διέταξε την υποχρέωσή του να καταβάλει την διατροφή των παιδιών και τις πληρωμές τους για τις ιατρικές δαπάνες των παιδιών και των ασφαλίστρων μετά το διαζύγιό του."

Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αναγνώρισε ότι αυτό ήταν ένα ασυνήθιστο αίτημα αυτό, ωστόσο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αιτία της δράσης ήταν δικαιολογημένη και του επιδίκασε μόνο το ποσό των διατροφών και των ασφαλιστικών παροχών.

Αλλά αυτή η υπόθεση εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την αυξανόμενη συνειδητοποίηση της πατρότητας και των ψευδών δηλώσεων από τις μητέρες, ενώ αυτή μπορεί να κατέστη δυνατή από την τελειότητα που έχει το τεστ DNA.


Μαζί με άλλες υποθέσεις που αφορούν επιστημονικές αποδείξεις της πατρότητας, μας αναγκάζει να αναρωτηθούμε αν η επιστημονική απόδειξη μιας γενετικής ισορροπίας μεταξύ πατέρα και με το παιδί-ή η έλλειψη του ενός-πρέπει πάντα να υπαγορεύουν αν αυτός ο άνθρωπος έχει νόμιμα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σε σχέση με ένα παιδί. Πρόκειται για έναν τομέα του δικαίου στον οποίο δεν υπάρχουν εύκολες περιπτώσεις και υπάρχουν εύκολες απαντήσεις.


No comments:

Post a Comment