Πώς να μιλήσετε στην πρώην σύζυγό σας ως Διαζευγμένος Πατέρας

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Πώς να μιλήσετε στην πρώην σύζυγό σας ως Διαζευγμένος Πατέρας

Ως διαζευγμένος πατέρας, είστε πιθανώς απογοητευμένος με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε --- από τη μια, να είστε ένας πατέρας για τα παιδιά σας, ενώ από την άλλη, πρέπει να προσαρμοστείτε και ως χωρισμένος. Το να μιλήσετε στην πρώην σύζυγό σας είναι ίσως η πιο δύσκολη πρόκληση απ' όλα.


Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να επικοινωνείτε καλύτερα, έτσι ώστε να μπορείτε να σχετίζεστε με την πρώην σύζυγό σας με έναν θετικό τρόπο, προστατεύοντας έτσι τα παιδιά σας από περισσότερο πόνο ... για να μην αναφέρουμε τον δικό σας.



Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε : 
Ψυχραιμία






Οδηγίες

1. Αποκτήστε συναισθηματική εγκράτεια. Το διαζύγιο μπορεί να το επιτύχει αυτό, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να ξεφύγετε από την ιδέα, ότι η γυναίκα που γνωρίζατε, τώρα είναι η πρώην-σύζυγος. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι ο γάμος σας έχει πραγματικά τελειώσει, δεν θα έχετε καμία κρυφή ατζέντα -- κρυμμένη από  εσάς, ώστε -- για να μιλήσετε με τη σύζυγό σας.


2. Μιλήστε στην πρώην σύζυγό σας με σαφείς προθέσεις. Να ξέρετε τι θέλετε από μια αλληλεπίδραση μαζί της. Εάν αισθάνεστε συναισθηματική "αμφιβολία" όταν μιλάτε με αυτήν, περιμένετε μέχρι να τεθούν πιο σημαντικά ζητήματα μέχρι να αισθανθείτε πιο εγκρατής  Μείνετε συγκεντρωμένοι. Να έχετε τα παιδιά σας στο μυαλό σας ανά πάσα στιγμή.



3. Όταν αλληλεπιδράτε με την πρώην σύζυγό σας με την παρουσία των παιδιών σας, να είστε ένα πρότυπο γονέα. Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά των διαζευγμένων γονέων έχουν ως μοντέλο συμπεριφοράς της επίλυσης των συγκρούσεων, από τους γονείς τους.



4. Να είστε κατηγορηματικός. Κατηγορηματικός δεν είναι το ίδιο με επιθετικός, όμως ... είναι απλά σαν να δηλώνετε λογικά αυτό που θέλετε. Αντί να είστε απαιτητικοί, λειτουργείστε απέναντι στην πρώην γυναίκα σας, σαν να είναι μια ελαφρώς αντιδικία, σαν να είστε συνεργαζόμενα μέλη της ίδιας ομάδας.



5. Να είστε προετοιμασμένοι για τις παλιές διαμάχες ότι μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο και πάλι. Μην υποκύψετε στον πειρασμό να εμπλακείτε σε παλιές διαμάχες. Είστε ένας διαζευγμένος πατέρας, όχι ακόμα παντρεμένος. Η πρώην γυναίκα σας μπορεί να πει πράγματα που θα σας εκνευρίσουν, είτε ακούσια είτε ηθελημένα. Μην τσιμπάτε στο δόλωμα.




No comments:

Post a Comment