Η παιδοφιλία προκαλείται από το διαζύγιο, δήλωσε κορυφαίος επίσκοπος



Η παιδοφιλία προκαλείται από το διαζύγιο, δήλωσε κορυφαίος επίσκοπος

Η παιδοφιλία προκαλείται από το διαζύγιο, λέει κορυφαίος επίσκοπος των Καθολικών της Πολωνίας, ο ίδιος κατηγορεί τους γονείς για την μη σωστή ανατροφή των παιδιών.


Κορυφαίος Καθολικός επίσκοπος στην Πολωνία κατηγόρησε το διαζύγιο για την ενθάρρυνση της παιδεραστίας και την καταστροφή των νέων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Jozef Michalik είπε ότι η σεξουαλική κακοποίηση ήταν το αποτέλεσμα των ανθρώπων που «αναζητούν την αγάπη», και φαίνεται να δείχνει ότι το διαζύγιο θα μπορούσε να είναι εξίσου επιβλαβής για τα παιδιά, όπως παιδοφιλία.

Οι αμφιλεγόμενες αξιώσεις έρχονται από την Καθολική εκκλησία της Πολωνίας που αντιμετωπίζει τους ισχυρισμούς κατά των ιερέων της, για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, σύμφωνα με την Daily Mail.

«Πολλές από αυτές τις περιπτώσεις κακοποίησης θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν υπήρχε μια υγιή σχέση μεταξύ των γονέων», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PAP ο Αρχιεπίσκοπος Michalik.


«Ακούμε συχνά ότι αυτή η ακατάλληλη στάση [ δηλ. η παιδοφιλία ], ή κακοποίηση, εκδηλώνεται όταν ένα παιδί ψάχνει για αγάπη».
«Εμμένει, αναζητά. Χάνεται και στη συνέχεια αντλεί ένα άλλο πρόσωπο σε αυτή».

Η παιδοφιλία προκαλείται από το διαζύγιο, δήλωσε κορυφαίος επίσκοπος
Ενώ καταδίκασε τους παιδεραστές ιερείς «τους οποίους ούτε η Εκκλησία ούτε κανείς άλλος μπορεί να δεχθεί»,  ο κληρικός μίλησε επίσης εναντίον του διαζυγίου που είναι επιβλαβής για τα παιδιά.

«Πόσες είναι οι πληγές στις καρδιές των παιδιών, στη ζωή των παιδιών, όταν οι γονείς τους να χωρίζουν τους δρόμους τους», είπε.
«Σήμερα κανείς δεν μιλά για το διαζύγιο που κάνει μεγάλη ζημιά σε ένα παιδί. Είναι προφανές ότι η σεξουαλική κακοποίηση κάνει μεγάλη ζημιά, δεν μπορεί κανείς να το ξεχάσει, αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα».

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, οι Πολωνοί εκκλησιαστικοί ηγέτες ζήτησαν συγγνώμη, νωρίτερα αυτό το μήνα, για τις ενέργειες των παιδεραστών ιερέων, όταν οι εισαγγελείς άρχισαν έρευνες εναντίον δύο υψηλού προφίλ υπόπτων.



No comments:

Post a Comment