Τα παιδιά των διαζυγίων στερούνται επικοινωνίας με τους μπαμπάδες τους...με τις ευλογίες των δικηγόρων

- Πώς στερούνται οι χωρισμένοι μπαμπάδες την επικοινωνία με τα παιδιά τους;
- Με τις καταχρηστικές συμβουλές των δικηγόρων των μαμάδων που ασκούν την επιμέλεια του παιδιού


Τα παιδιά των διαζυγίων στερούνται επικοινωνίας με τους μπαμπάδες τους...με τις ευλογίες των δικηγόρων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Αγαπητό ΓΟΝΕΙΣ ΙΣΟΤΙΜΟΙ,
Είμαι πατέρας 2 παιδιών, ηλικίας 6 και 4 ετών, χωρισμένος και το δικαστήριο του διαζυγίου και της επιμέλειας των παιδιών έγινε μόλις πριν από 1 μήνα αλλά η απόφαση ακόμα δεν έχει εκδοθεί. 
Φυσικά όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις στην Ελλάδα, είμαι σίγουρος ότι η επιμέλεια των παιδιών θα δοθεί στην μητέρα τους, με την οποία όμως δεν έχω καλές σχέσεις, μιας και με κατηγόρησε με ένα σκασμό ψέμματα στην αγωγή της του διαζυγίου και επιμέλειας των παιδιών μας.
Αλλά και μέχρι σήμερα συνεχίζει να δηλητηριάζει και να πληγώνει τις αθώες ψυχές τους με ψέμματα για τον πατέρα τους, δηλαδή εμένα, μιας και τα ίδια τα παιδιά μου το λένε.  

Ο λόγος που σας γράφω είναι, επειδή το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έλαβα mail από την πρώην σύζυγό μου, που με έκανε να αναλογιστώ αν πραγματικά, οι δικαστές και οι δικηγόροι ξέρουν τι τους γίνεται, όταν οι μεν πρώτοι δίνουν με τόση ευκολία την επιμέλεια των παιδιών σε γυναίκες και οι δε δεύτεροι αν θυμούνται τον όρκο που έχουν δώσει όταν διορίζονται ως δικηγόροι.
Για να μην μακρηγορώ σας αντιγράφω το mail που έλαβα από την πρώην σύζυγο μου, μιας και δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει αυτό το δικαίωμα, δηλαδή να μου στερεί την τηλεφωνική επικοινωνία μου με τα παιδιά μου, με τις "ευλογίες" του δικηγόρου της. 

"Θέλω να σε ενημερώσω ότι από σήμερα έχω κάνει τόσο φραγή εισερχομένων κλήσεων όσο και φραγή μηνυμάτων στο κινητό μου από το δικό σου κινητό και σταθερό τηλέφωνο. 
Δεν υπάρχει πλέον λοιπόν κανένας λόγος να συνεχίσεις να με ενοχλείς όπως συνήθιζες να κάνεις μέχρι τώρα. 
Οτιδήποτε θελήσεις από εδώ και πέρα, μπορείς να μου στέλνεις mail, κι αυτό βέβαια μόνο για θέματα τα οποία αφορούν άμεσα τα παιδιά. Με τον ίδιο τρόπο θα σε ενημερώνω κι εγώ για σχετικά ζητήματα. Με τα παιδιά θα συνεχίσεις να επικοινωνείς κατά αυτό τον τρόπο, και με τηλέφωνο μόνο όταν θα σε ενημερώνω και όταν βρίσκονται στους παπούδες τους στο δικό τους σταθερό. 
Ο δικηγόρος μου έχει ενημερωθεί και συμφώνησε με αυτή μου την απόφαση."

1ον - Δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει αυτό το δικαίωμα η πρώην σύζυγός μου και ο δικηγόρος της, να μου καθορίζουν, χωρίς απόφαση δικαστηρίου, το πως θα επικοινωνώ με τα παιδιά μου και να μου υποδεικνύουν και τον τρόπο.

2ον - Όταν θα βγει η δικαστική απόφαση που θα καθορίζει την προσωπική μου επικοινωνία με τα παιδιά, αν τύχει και συμβεί κάτι σε αυτά, πως θα επικοινωνήσω μαζί της για να την ενημερώσω, μιας και έχει κάνει φραγή; Αυτό είναι το πραγματικό ενδιαφέρον μιας μητέρας προς τα παιδιά της;

3ον - Πώς θα επικοινωνώ με τα παιδιά μου μέσω mail; μιας και δεν ξέρουν ακόμα να γράφουν αλλά και είναι 100% σίγουρο ότι θα απαντάει για λογαριασμό τους η πρώην μου;

4ον - Είναι κατάχρηση της επιμέλειας όλο αυτό; 
        Αυτό λέγεται "συμφέρον του παιδιού";
        Αυτή είναι η έννοια του ότι "μετά από ένα διαζύγιο, οι γονείς προσπαθούν για το καλό των                 παιδιών";

Κλείνοντας, να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια σας για γονεϊκή ισότητα που κάνετε για τους μπαμπάδες. Ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι που παίρνουν αποφάσεις επιμέλειας παιδιών, ότι το μεγαλύτερο κακό στα παιδιά μας συντελείται πίσω από την λέξη "για το συμφέρον του παιδιού".    



4 comments:

  1. Αγαπητέ αναγνώστη, τα παιδιά που φέρνουν οι γονείς στον κόσμο, ανήκουν και στους δύο εξ ίσου και στις υποχρεώσεις αλλά και στα δικαιώματα. Μόνο στην περίπτωση που ένας εκ των δύο, αποδειχτεί πως είναι επικίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα, απομακρύνεται, με επέμβαση εισαγγελέα. Επειδή κατά βάση, η μητέρα παίρνει την επιμέλεια, ο πατέρας έχει το δικαίωμα να ζητήσει την επαφή με τα παιδιά του όλα τα Σαββατοκύριακα, για να πάρει έως και τα μισά, Πάσχα/Χριστούγεννα εν' αλλάξ και έως 45 ημέρες επί των θερινών διακοπών. Ανάλογα τότε με τη δικαστική απόφαση, αφού θα το έχετε είδη απαιτήσει, θα υπάρχει η ποινική ρήτρα κάθε φορά που το αντίδικο πρόσωπο δεν θα πράτει τα δέοντα. Όσο για εσάς, δεν θα συμβαίνει τίποτα, αν δεν είστε σωστός στις ημερομηνίες, αφού το δικαστήριο σας προστεύει με τη νομοθεσία του ότι να βλέπετε τα παιδιά σας είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση!
    Είμαι διαζευγμένη μητέρα 2 παιδιών, έχω την επιμέλειά τους και στον πατέρα έδωσα το δικαίωμα της ελεύθερης επικοινωνίας. Εκείνος; Τα είδε ύστερα από 37 μήνες, αφού τον κάλεσαν τα ίδια τα παιδιά!
    Με εκτίμηση, Νάνου Κατερίνα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι Πασίγνωστο πλεον οτι στην Ελλάδα ΔΕΝ τηρείται η Ισότητα των Γονέων, δηλαδή μητέρας και πατέρα, μιας και κατά 99,9% η επιμέλεια των παιδιών δίδεται απλόχερα στην μητέρα δίχως την παραμικρή παραπάνω διερεύνηση. Το ίδιο Πασίγνωστο είναι επίσης, ότι σε θέματα που αφορούν την επικοινωνία του παιδιού και του πατέρα του, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη παρεμπόδιση από τις έχουσες την επιμέλεια μητέρες, οι οποίες παραβιάζουν κατά κόρον τις δικαστικές αποφάσεις και παραμένουν ατιμώρητες. Το δικαίωμα της επικοινωνίας του παιδιού με τον γονέα-πατέρα, είναι Δικαίωμα του Παιδιού, όπου ο γονέας που έχει την επιμέλεια ΔΕΝ μπορεί να του την στερεί με οποιοδήποτε τρόπο. Πουθενά στον υπάρχων Αστικό Κώδικα που ρυθμίζει τις οικογενειακές σχέσεις, ΔΕΝ υπάρχει Ρητώς ότι η επικοινωνία του γονέα που δεν έχει την επιμέλεια πρέπει να γίνεται κάθε δευτερο Σαββατοκύριακο, 6 ημερες Πάσχα-Χριστούγεννα και μόλις 20-30 ημέρες για το καλοκαίρι. Το ίδιο επίσης ισχύει και για τα θέματα διατροφής του παιδιού, που εκεί γίνεται πασιφανέστατη Καταπάτηση άρθρου του Συντάγματος, περί ισότητας των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των Ελλήνων και η μεγαλύτερη διακίνηση "μαυρου" χρήματος.
      Είμαι διαζευγμένος πατέρας 3 παιδιών, που δεν έχω την επιμελεια και έχω να μιλήσω και να δω τα παιδιά μου, 2 χρόνια, παρόλο που έχω πάει επανειλλημένα και έχω καταγγείλει το γεγονός η ατιμωρησία ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ!
      Με σεβασμό, Γιώργος Καραμπουζουκλης

      Delete
  2. Παντα όμως υπάρχει και η απέναντι πλευρα φίλοι μου!!!
    Εγω απο την πρωην μου μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα επικοινωνιας με τα παιδια μου. Ισα ισα που το επιδιωκε κιολλας καθως εχει ξαναπαντρευτει η κυρια (?????) και ηθελε να κανει τη ζωουλα της με το νεο θυμα. Εγω απο την πλευρα μου καθε φορα που την εβλεπα μαζι με τον καινουριο μου ερχοτανε να τη σκοτωσω που τα παιδια μου μεγαλωνουν με καποιον αλλο στο σπιτι τους...αποφασισα λοιπον να σταματησω να πληρωνω! Μια χαρα ειναι οι δυο τους - τα λεφτακια τους τα εχουν - ας μεγαλωσουν λοιπον και τα παιδια μου. Φτανει πια! αποφασισα πλεον να εχω ΜΟΝΟ διακαιωματα στη ζωη των παιδιων μου και ΟΧΙ υποχρεωσεις. ΕΤΣΙ για να καταλαβουν και αυτη και αυτος ποιος ειναι ο ΜΑΓΚΑΣ!!!!
    Περιμενα βεβαια αγωγες για τη διατροφη αλλα...ΚΟΤΕΣ κυριες και κυριοι! ΚΟΤΕΣ!!!
    3 μηνες τωρα δεν δινω ευρω και αυτοι λες και δεν υπαρχω...
    ΑΥΤΟ συνηστω σε ολους σας!! ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ χωρις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ!!!!
    Ας φτιαξουμε και εμεις οι χωρισμενοι η ζωη μας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

    ReplyDelete
  3. Ειμαι πατερας 4των το παιδι μου παντρεφτικα μια γυναικα μεγαλητερη εμενα..αυτη η ΚΥΡΙΑ ας πουμε με χρησημοποιησε το να κανει ενα παιδι ..δεν με ενδιαφερει που χωρισαμε και δεν εχουμε παρει ακομα διαζυγιο...αυτο που με ενοχλη ειναι οτι απο το πασχα που υπεβαλα παρετηση απο την δουλεια μου ..τωρα ξεκινησα δουλεια και περιμενω να πληρωθω ....και αυτη την στιγμη που μιλαμε εχει κλειστα τα τηλ ..και δεν με αφηνει να δω το παιδι μου ...που ειναι οι ελλινικη δυκαιωσηνη και για τους ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ..που εινα? τι κανουν

    ReplyDelete