Πρόστιμα σε όσους δηλώνουν εκπρόθεσμα ληξιαρχικά γεγονότα ενώπιον του αρμόδιου ληξιάρχου

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Πρόστιμα σε όσους παραλείπουν να δηλώσουν εμπρόθεσμα τα ληξιαρχικά γεγονότα ενώπιον του αρμόδιου ληξιάρχου

Με πρόστιμο θα τιμωρούνται όσοι προβούν εκπρόθεσμα σε  δήλωση διαζυγίου, αναγνώρισης, υιοθεσίας, προσβολής πατρότητας, προσθήκης .... ή μεταβολής ονόματος, επωνύμου, ιθαγένειας, θρησκεύματος κ.λ.π.



Σύμφωνα με τον Ν.4144/2013 που αφορά την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην κοινωνική ασφάλιση όσοι παραλείπουν να δηλώσουν εμπρόθεσμα τα ληξιαρχικά γεγονότα ενώπιον του αρμόδιου ληξιάρχου θα έρθουν αντιμέτωποι με το ταμείο του δήμου η της εφορίας,

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης διοίκησης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100 ευρώ σε όσους προβούν σε δήλωση γέννησης μετά από 10 ημέρες από της γεννήσεως, η σε δήλωση γάμου μετά από 40 ημέρες από την τέλεση του γάμου. 

Με το ίδιο πρόστιμο θα τιμωρούνται επίσης όσοι προβούν σε δήλωση διαζυγίου, αναγνώρισης, υιοθεσίας, προσβολής πατρότητας, προσθήκης .... ή μεταβολής ονόματος, επωνύμου, ιθαγένειας, θρησκεύματος κ.λ.π. μετά από ένα μήνα από τότε που βγήκε η δικαστική απόφαση ή το πιστοποιητικό του αμετακλήτου της σχετικής δικαστικής απόφασης.

Το ύψους του προστίμου ανεβαίνει στα 300 ευρώ για όσους προβούν σε δήλωση αφού όμως περάσουν 90 ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας του δεκαημέρου που αναφέραμε παραπάνω.

πηγή: ΖΗΤΑ-blog

No comments:

Post a Comment