Οι Ψεύτικες Κατηγορίες της κατά του πρώην Συζύγου, τις στέρησαν την επιμέλεια των παιδιών

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Οι Ψεύτικες Κατηγορίες της κατά του πρώην Συζύγου, τις στέρησαν την επιμέλεια των παιδιών


Μια μητέρα έχασε οριστικά την επιμέλεια των τριών παιδιών της, μετά την παραδοχή της ότι κατηγόρησε ψευδώς τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση τους.


Η γυναίκα εμφανίστηκε ενώπιον του Εφετείου Δικαστηρίου της Manitoba τον περασμένο μήνα παρακαλώντας για μια δεύτερη ευκαιρία, ζητώντας συγνώμη για τις ψεύτικες αξιώσεις και λέγοντας ότι "κατά το μέγιστο, είναι ένοχη επειδή ήταν υπερπροστατευτική".
Όμως, το Ανώτατο Δικαστήριο της έκλεισε την πόρτα σε μια απόφαση που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, επικυρώνοντας την απόφαση ενός οικογενειακού δικαστή, να χορηγήσει την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών  στον εν διαστάσει σύζυγό της. Η γυναίκα θα συνεχίσει να έχει επικοινωνία με τα παιδιά αλλά μόνο υπό την εποπτεία των αρχών.

Στην προσφυγή της στο Δικαστήριο έγραψε ότι "Υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι ... κατηγόρησε ψευδώς τον πατέρα για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους που απέκτησαν από το γάμο και προσπάθησε να τα απομακρύνει από αυτόν ...", ότι "...έχει τιμωρηθεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα". «Θεωρεί ως σκληρές τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την ικανότητά της να δει τα παιδιά της, κατασταλτικές και σε αντίθεση με τα συμφέροντα των παιδιών της".

Η υπόθεση ξεκίνησε λίγο μετά που το ζευγάρι χώρισε το 2003, μετά από οκτώ χρόνια γάμου. Αρχικά είχε συμφωνηθεί η από κοινού επιμέλεια των τριών νεαρών αγοριών τους, αλλά η συμφωνία τους γρήγορα κατέρρευσε και τα δικαστήρια κλήθηκαν να μεσολαβήσουν.

Ήταν το 2006, όταν η γυναίκα κατηγόρησε πρώτη τον άνδρα της για την κακοποίηση των παιδιών. 
Ο ισχυρισμός "βόμβα" οδήγησε για αρκετούς μήνες τις Υπηρεσίες για το Παιδί και την Οικογένεια και την αστυνομική έρευνα να διαταράσσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή του πατέρα, το Εφετείο έγραψε στην απόφαση του, αυτή την εβδομάδα.

Τελικά, η κακοποίηση αποκλείστηκε και η γυναίκα τελικά παραδέχθηκε ότι αυτό είχε γίνει στην προσπάθεια της να δυσφημίσει τον πρώην της και να αποκτήσει την αποκλειστική επιμέλεια. 
Ποτέ δεν μηνύθηκε για τους κακόβουλους ισχυρισμούς της, αν και έχουν επανέλθει εναντίον της ως "μπούμερανγκ" στη διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών.
Η γυναίκα έχει βρεθεί άλλες δυο φορές να παραβιάζει τις αποφάσεις του δικαστηρίου και την αποτυχία της να συμμορφωθεί με τις προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις στην υπόθεση. Πρέπει επίσης να δώσει ως αποζημίωση περισσότερα από $ 10.000 για τα νομικά έξοδα του πρώην συζύγου της.

Ένας ψυχίατρος του Winnipeg, ο οποίος έκανε μια δικαστική εκτίμηση της οικογένειας, ως μέρος της συνεχιζόμενης νομικής διαφοράς, προέβλεψε ότι, η περίπτωση αυτή δεν πρόκειται να έχει αίσιο τέλος για όλα τα μέρη.
"Οι γονείς είναι ανίκανοι διαπραγμάτευσης, δεν συν-λειτουργούν και δεν συνομιλούν με πολιτισμένο τρόπο για οποιοδήποτε θέμα. Ως εκ τούτου, είναι εντελώς άχρηστη η συνεργατική ανατροφή κάθε είδους", έγραψε ο γιατρός.

Αυτό ακολούθησε μια προηγούμενη έκθεση ενός συμβούλου για τα ζευγάρια, που προέβλεψε το 2002 - μήνες πριν επίσημα χωρίσουν - ότι το πρόβλημα ήταν απειλητικά μεγάλο.
"Θα περάσουν 10 χρόνια και θα έχουν ξοδέψει όλα τα χρήματά τους στις αντιδικίες, λόγω της αδυναμίας τους ότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα", έγραψε ο σύμβουλος σε μια έκθεση που αναφέρεται στο Εφετείο αυτή την εβδομάδα.

Ο εισηγητής δικαστής γράφει για λογαριασμό των τριών δικαστών που αποφάσισαν στην υπόθεση, ότι ακριβώς έχει συμβεί:
"Αυτή είναι μια υψηλή σύγκρουση εσωτερική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη για 10 χρόνια και η οποία έχει οδηγήσει στην δαπάνη χιλιάδων δολαρίων για τις δικηγορικές αμοιβές και στους δύο γονείς, στη συναισθηματική αγωνία σε όλη την οικογένεια και στη συνέχιση της εκδίκασης", δήλωσε ο Δικαστής. "Είναι το είδος της ενδοοικογενειακής διαφοράς, η οποία είναι ιδιαίτερα ακατάλληλη για στα αμβλύ χτυπήματα του νομικού συστήματος, παρά τις καλύτερες προθέσεις όλων των εμπλεκομένων".

Και οι δύο γονείς δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά τους δικηγόρους και έχουν αυτο-εκπροσωπηθεί τα τελευταία αρκετά χρόνια, ειπώθηκε  στο δικαστήριο.

Ένα άλλο δικαστήριο διέταξε μια πραγματογνωμοσύνη που διαπίστωσε ότι τα τρία αγόρια είναι "ευτυχισμένα και προσαρμόζονται καλά στη ζωή με τον πατέρα τους". Δυστυχώς, ο συντάκτης, επίσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μητέρα εξακολουθεί να είναι "ακατάλληλη με τα αγόρια κατά τις επισκέψεις της" όσον αφορά την προσπάθεια της να τα στρέψει εναντίον του πατέρα τους. 
Για το λόγο αυτό όλες οι επισκέψεις πρέπει από τώρα να εποπτεύονται, αποφάνθηκε το Εφετείο.

Επίσης διέταξε την μητέρα να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, λόγω της ανησυχίας ότι μπορεί να έχει μια "απατηλή πεποίθηση ή κάποιο άλλο θέμα ψυχικής υγείας". Μέχρι σήμερα, έχει αρνηθεί να συμμορφωθεί με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να βρει έναν ψυχίατρο πρόθυμο να συνεργαστεί μαζί της.


No comments:

Post a Comment