Μητέρες ικανές να μισήσουν ένα παιδί

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Οι μητέρες μπορούν να μισήσουν ένα παιδί

Και ο πιο εύκολος στόχος για την χωρισμένη μητέρα, για να δείξει την εχθρότητα της είναι το παιδί της.



Ακόμη και η πιο βαριεστημένη των μητέρων θα χαμογελάσει όταν ένα παιδί κάνει κάτι χαριτωμένο. Το ένστικτο της μητέρας είναι να φροντίσει για, την αγάπη και την προστασία των παιδιών, ακόμη και για ένα παιδί που ούτε καν το ξέρουν.

Ωστόσο, υπάρχει ένα είδος μητέρας που είναι σε θέση να εμφανίζει την πραγματική περιφρόνηση και το μίσος προς ένα παιδί (ακόμα και σε εκείνο που ισχυρίζονται ότι αγαπούν).

Όλα τα παιδιά ενεργούν υπερβολικά κατά καιρούς, μερικά χειρότερα από κάποια άλλα, αλλά μια φυσιολογική μητέρα είναι σε θέση να διαχωρίσει τη συμπεριφορά του παιδιού από τον πυρήνα του παιδιού. Για παράδειγμα, ένα θορυβώδες, δύσκολο 8χρονο παιδί, θεωρείται από τις περισσότερες μητέρες ως ένα τυπικό παιδί, όμως ο πυρήνας του δεν δέχεται ποτέ, μα ποτέ επίθεση. Ούτε και το ίδιο το παιδί επικρίνεται ή εξευτελίζεται.

Ωστόσο, οι μητέρες που έχουν έναν κρύο πυρήνα μέσα τους, συγχέουν τις ενοχλητικές, απογοητευτικές, και αμήχανες ενέργειες ενός παιδιού, με την πιστοληπτική αξία του παιδιού ως ανθρώπινου όντος. 

Ειδικά κάποιες χωρισμένες μητέρες, όταν βλέπουν τους πρώην άντρες τους με μια καινούρια σύντροφο που βλέπει το προϋπάρχον παιδί ως προέκταση του "νέου" άντρα που είναι μαζί και συμπεριφέρεται καλά στο ήδη υπάρχον παιδί, συχνά αυτές οι πρώην σύζυγοι-μητέρες θα βγάλουν την ζήλια ή την περιφρόνηση τους που έχουν για αυτή την νέα γυναίκα, πάνω στο παιδί που είχαν ήδη αποκτήσει από τον πρώην σύζυγό τους. 
Αυτό συμβαίνει εξαιρετικά συχνά, αλλά σπάνια κάποιος μπορεί να το αποδεχτεί. 

Μια συναισθηματικά υγιής χωρισμένη μητέρα, θα πρέπει να κάνει τα παιδιά της να αισθάνονται οικεία και να αποδεχτούν αυτή τη νέα κατάσταση.
Εάν αυτό δεν συμβαίνει, και "παίζει" την πολυαγαπημένη μαμά των παιδιών της και προσπαθεί προσποιητά να το αποδείξει και στους γύρω της της, αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. 
Αυτού του είδους η μητέρα παραμελεί τις ανάγκες των παιδιών της, για να καλύψει τις δικές της ανάγκες.
Αυτές οι μητέρες έχουν σάπιους πυρήνες, και η ζημιά που μπορούν να κάνουν στα παιδιά, είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί στα σοβαρά.

Για να απορρίψουν ένα παιδί, κακοποιούν το παιδί.


Οι μητέρες που είναι ικανές να έχουν περιφρόνηση για τα παιδιά τους σε κάθε επίπεδο, είναι επίσης ικανές και για άλλες μορφές κακοποίησης. Για να κρατήσει σκληρά αισθήματα προς ένα παιδί, η μητέρα χάνει ένα μέρος της συνείδησής της. Και αν η ηθική πυξίδα είναι μειωμένη, είναι σε θέση να κάνει οτιδήποτε. Η χειρότερη περίπτωση: είναι το είδος της μητέρας που μπορεί να κοιτάξει το παιδί της να υποφέρει και να πονάει και αυτή να αισθάνεται .............. τίποτα.

Έτσι, γιατί μερικές μητέρες έχουν αυτήν την σκληρή δυσαρέσκεια προς τα μικρά μας;
Είναι απλό. Είναι μια εξωτερική εμφάνιση της ανασφάλειας της χωρισμένης μητέρας, η οποία βασίζεται στην παρελθοντική σχέση της με τον πρώην σύζυγο της, καθώς και στη σχέση που η καινούρια σύντροφος-γυναίκα του πρώην συζύγου της έχει με το παιδί. 
Και ο πιο εύκολος στόχος για την χωρισμένη μητέρα, για να δείξει την εχθρότητα της είναι το παιδί της.

Το πράγμα αυτό είναι τόσο άρρωστο, που αυτή η χωρισμένη μητέρα δεν είχε ούτε ως παντρεμένη μια καλή σχέση με τον σύζυγό της αλλά ούτε και ως χωρισμένη. Το γεγονός είναι ότι δεν είχε καθόλου!

Μην υποτιμάτε το πόσο ισχυρός οδηγός είναι η ζήλια στη ζωή της χωρισμένης μητέρας. Ενώ οι περισσότερες μητέρες μπορεί να βάλουν στην άκρη τις ανθυγιεινές, αρνητικές σκέψεις τους και να αντιμετωπίσουν κατάλληλα και με αγάπη τα παιδιά τους, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό των χωρισμένων μητέρων εκεί έξω που δεν μπορούν.


No comments:

Post a Comment