Γάλλος Πατέρας Ξεκίνησε Απεργία Πείνας για να είναι μαζί με τα Παιδιά του

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ 

Ο Γάλλος Πατέρας THIERRY LUCAS ξεκίνησε Απεργία Πείνας

Ο Γάλλος Πατέρας THIERRY LUCAS ξεκίνησε Απεργία Πείνας, την Τρίτη στις 30 Απριλίου του 2013 μπροστά στα Βασιλικά Ανάκτορα της Στοκχόλμης στην Σουηδία... ο λόγος;
Για να είναι μαζί με τα παιδιά του


Τι άλλο θα δούμε, στην δήθεν Ευρώπη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Δικαιωμάτων του Παιδιού και της Ισότητας ?
Όλοι οι διαζευγμένοι πατεράδες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υφίστανται μια Απίστευτη Αδικία και Ταλαιπωρία από την Δικαιοσύνη και τιμωρούνται με το να τους στερούν τα παιδιά τους. 
Πότε θα σταματήσει αυτό ?

Το ίδιο συμβαίνει και με έναν πατέρα δυο κοριτσιών από την Γαλλία, τον Thierry Lucas, ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα http://www.pour-mes-enfants.com διαμαρτύρεται και αναφέρει :



"Στις 14 Μαρτίου του 2013 η ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Hudiksvall έλεγε : η επιμέλεια των κοριτσιών μου, Γαλλο-Σουηδικής υπηκοότητας, χορηγείται στην μητέρα και ρητά η εφαρμογή της και τα δικαιώματα της θα λάβουν χώρα ΜΟΝΟ σε Σουηδικό έδαφος. 

Απίστευτο και απαράδεκτο!

Γάλλος Πατέρας Ξεκίνησε Απεργία Πείνας για να είναι μαζί με τα Παιδιά του
Σε καμία στιγμή κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών, των νομικών διαδικασιών, η αίτηση μου για εναλλασσόμενη επιμέλεια έχει μελετηθεί. Γιατί; Η πρότασή μου για να έρθω και να ζήσω στη Στοκχόλμη για να έχουν την δυνατότητα οι δύο κόρες μας να ζούνε μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά τους, δεν εμφανίστηκε καθόλου στην ετυμηγορία του δικαστηρίου.
Ως μπόνους, απαγόρευσαν οριστικά στα Γαλλο-Σουηδικής υπηκοότητας κορίτσια μου, ηλικίας 6 και 8  ετών, να έρχονται στην Γαλλία, μια χώρα, όπως  είναι και η Σουηδία.

Γιατί μια τέτοια απόφαση;



  • Επειδή με κατηγορείτε που κράτησα τα παιδιά μου τέσσερις εβδομάδες στη Γαλλία το 2010, χωρίς τη συγκατάθεση της μητέρας τους, που σύμφωνα με το δικαστήριο που μου κάνει λέει ότι "δεν είναι ένας σταθερός και νόμιμος κηδεμόνας".
  • Επειδή "υπάρχουν δυσκολίες συνεργασίας μεταξύ των γονέων".
  • Επειδή μια έκθεση για την κοινωνική έρευνα αναθέτει την αποκλειστική επιμέλεια στη μητέρα.
  • Επειδή δεν πήγα στην ακρόαση, όπου τα πάντα ήταν προκαθορισμένα, στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά έστειλα μόνο μια λεπτομερή επιστολή προς τον δικαστή κοινοποιώντας τις θέσεις και τις προτάσεις μου.
  • Και ειδικά για να με τιμωρήσει, γιατί δεν δέχομαι ότι μπορεί να "πετάξει" τη ζωή των παιδιών μου και να κλέβει τα παιδιά μου!


Γιατί αυτό είναι απαράδεκτο;


  • Επειδή δεν είμαι σωματικά και ψυχολογικά βίαιος πατέρας ή υπερ αυταρχικός όπως γράφει και διεκδικεί η μητέρα τους.
  • Επειδή κανένα από τα επιχειρήματα που προέβαλε η μητέρα, δεν υποστηρίζεται από αποδεικτικά στοιχεία και δεν αποδεικνύεται αντικειμενικά.
  • Επειδή τα παιδιά ήρθαν στη Σουηδία, ως μέρος της συμφωνίας που υπεγράφη από τους δύο γονείς σε δικηγόρο. Ότι η συμφωνία ορίζει "το συμφέρον των παιδιών", την εγκατάστασή στο Bergsjö της Σουηδίας, αλλά τους όρους και τις προϋποθέσεις της επιστροφής τους στη Γαλλία, αν δεν μπορούσε να βρει εργασία στη Σουηδία.
  • Επειδή το δικαστήριο Hudiksvall αναγνωρίζει την συμφωνία ως έγκυρη με την απόφαση της 14ης Μαρτίου 2013, αλλά αμέσως την μετατρέπει δηλώνοντας ότι τα ζητήματα της επιμέλειας, διαμονής και των επισκέψεων δεν είναι προς το συμφέρον των παιδιών. 
  • Γιατί; Το συμφέρον για τα παιδιά της Σουηδίας δεν επιτρέπει στα παιδιά να ζήσουν και να αναπτυχθούν με τη μαμά και τον μπαμπά τους.
  • Επειδή υπάρχει μια τεράστια σύγκρουση συμφερόντων σε αυτή την περίπτωση. Το δικαστήριο Hudiksvall βασίζει την ετυμηγορία του σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών που προωθούν την κοινωνική αποκλειστική επιμέλεια και την κατοικία των παιδιών με τη μητέρα τους. Αλλά αυτές οι έρευνες που ανατέθηκαν από το ίδιο δικαστήριο κατόπιν ρητού αιτήματος της μητέρας, έγιναν από τις κοινές κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Nordanstig, στον οποίο εργάζεται η μητέρα των παιδιών. Αυτά λοιπόν είναι τα ευρήματα των μελετών που ανατέθηκαν από τη μητέρα και εκτελέστηκαν από τους συναδέλφους της μητέρας και βάσισε το δικαστήριο την ετυμηγορία του.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το Nordanstig πρότεινε στην μητέρα, για περισσότερο από δύο χρόνια, την θέση της αρχιτέκτονα (2007-2009) και ήταν ο κύριος λόγος για να επιστρέψει στη Σουηδία και να αρνηθεί τη δημιουργία μιας κοινής επιμέλειας, έπειτα έγινε αρχιτέκτονας για την πόλη  Nordanstig.

  • Επειδή μια σειρά από έγγραφα που υποβλήθηκαν στο δικαστήριο Hudiksvall δεν είχαν μεταφραστεί και ως εκ τούτου δεν μπορούν να θεωρηθούν από το δικαστήριο. Αυτά περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι κατηγορίες είναι ισχυρισμοί της μητέρας, την ιστορία της συγκατοίκησης και το 1ο στοιχείο άμυνας που υποβλήθηκε στο δικαστήριο, μετά από αίτηση του δικαστηρίου.
  • Γιατί για 4 χρόνια δεν σταμάτησα ποτέ να προσφέρω διάλογο για την εξεύρεση λύσης προς το συμφέρον των παιδιών και αποδεκτής κι από τους δύο γονείς. Ότι οι νόμιμες διαδικασίες, έχουν ξεκινήσει από την μητέρα τους στις 25 Απριλίου του 2010, μιας μητέρας που έχει αρνηθεί οποιοδήποτε διάλογο, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας της κοινής επιμέλειας.
  • Επειδή το δικαστήριο Hudiksvall ισχυρίζεται ότι "ορισμένα προβλήματα υγείας μπορούν να επηρεάσουν την κρίση μου, σε σχέση με τα παιδιά" χωρίς ιατρικές γνώσεις, για να δικαιολογήσουν τα λόγια τους προφανώς.
  • Και κυρίως επειδή οι δύο κόρες μου, κατ' εξαίρεση δεν έχουν το άσυλο της εναλλασσόμενης επιμέλειας για πολύ καιρό τώρα. Αλλά αυτή η επιμέλεια είναι πολύ πιθανή, αν η μητέρα συμφώνησει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ή να εγκατασταθούν στην Στοκχόλμη.

Thierry LucasΕίπα απόλυτα, ότι αυτή η απεργία πείνας δεν είναι απερίσκεπτη και ακόμη λιγότερο ανεύθυνη. Κανένα από τα επίσημα αιτήματά μου που έχουν ακουστεί ποτέ (επιστροφή αιτήματος, ο διάλογος της ζήτησης, η μελέτη του αιτήματος της από κοινού επιμέλειας, η ζήτηση για κοινωνικές έρευνες με ουδέτερα άτομα, που ισοδυναμεί αιτήματα για κοινωνικές έρευνες στην κατοικία των παιδιών στη Γαλλία, οι αιτήσεις κλήσης, ...) αυτής της δράσης είναι ο μόνος τρόπος για να κατανοήσουν την κατάσταση και να είναι σε θέση να ξεκλειδώσουν αυτά τα μέτρα, τα οποία έχουν το δικαίωμα νόμιμα τα δύο παιδιά μας για εναλλάξ επιμέλεια.

Σας ευχαριστώ."

Thierry Lucas




No comments:

Post a Comment